Reklama

Reklama

On Top Down Under

  • Německo Schönste Sache der Welt - On Top Down Under, Die (více)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Pornografický
Německo / Island, 2002, 26 min

Obsahy(1)

Ona Hore v zimný večer v opustenom majáku spomína na lásku s ním v horúcich islandských prameňoch. On Dole počas horúceho austrálskeho dňa nakladá na korbu auta kusisko ľadu a púšťou uniká pred bolestnými spomienkami na ňu. Na opačných koncoch sveta sú predsa len spojení v spomienkach, citoch, neustálej túžbe a veršami posledného sonetu Johna Keatsa. Film je súčasťou cyklu Erotic Tales, do ktorého svojím dielom prispelo tridsať režisérov (napr. Hal Hartley, Nicholas Roeg, Mika Kaurismäki či Petr Zelenka). (Art Film Fest)

(více)

Recenze (4)

toma.baza 

všechny recenze uživatele

K čemu všemu se dá použít led. Dva lidé, muž a žena, na opačných stranách Zeměkoule. On v horké a suché Austrálii, ona na studeném a ledovém Islandu. Mezi sebou mají tisíce kilometrů, ale jsou spojeni ve své samotě. A každý ji nějak vyřeší. Vcelku žádný děj, prakticky stejné opakující se záběry. A pointa se mi taky nezdála. ()

kostej_ 

všechny recenze uživatele

Krásná možnost si zameditovat nad přízračně kouzelnou krajinou islandského severu a pomalými kytarovými riffy podbarvenou sluncem zalitou pouští vyprahlé austrálie, i jejich protiklady, které zážitek z vnímání jejich specifik ještě zintenzivňují. ()

Reklama

Reklama