Reklama

Reklama

13. komnata - Série 9 (2013) (série)


13. komnata Michala Zelenky (S09E09)

(epizoda)

Obsahy(1)

Talentovaného herce sužuje velmi vážná nemoc synka i podvodník, jenž ho přivedl až na hranici existenčního minima. Jak čelí nepřízni osudu? Michal Zelenka je talentovaný herec, jehož osud odvedl z prken, která znamenají svět. Muž, který byl brutálně oklamán a obrán o peníze. Ale především milující tatínek, který se dnes a denně bojí o život svého nemocného dítěte.
Narodil se v Lidicích, kam se s manželkou a synem po letech vrátil. Zahrál si i ve stejnojmenném filmu. Už v šestnácti letech účinkoval ve Vinohradském divadle a záhy se dostal na pražskou DAMU a ke spoustě divadelních i televizních rolí, zejména v Činoherním klubu, který musel po letech pro nedostatek rolí a z něho plynoucích depresí opustit. Avšak po čase ho i v angažmá divadla ABC a po úspěšných seriálech na příklad Vyprávěj sužoval pocit vyhoření. Divadlo proto opustil a našel si jiné zaměstnání.
V roce 2008 se mu narodil prvorozený syn Vojta a za dva roky přibyl Kryštof, u kterého lékaři zjistili fatální onemocnění – cystickou fibrózu. Nemoc je sice léčitelná, ale zatím nevyléčitelná. Život se kvůli striktním hygienickým i stravovacím pravidlům a velké časové zátěži i finanční nákladnosti léčby obrátil Michalovi i jeho ženě naruby.
Žili s rodinou v Praze v poměrně malém bytě, proto se rozhodli postavit si domek v Lidicích, blíž k Michalovým rodičům. Peníze z prodeje bytu poukázali do advokátské kanceláře do doby zápisu na katastru, jenže jejich peníze advokát zpronevěřil; Zelenkovi je dodnes nedostali zpět, byť podali hromadnou žalobu s dalšími padesáti rodinami. Žijí na půdě domku Michalových rodičů a trápí je pocit bezpráví. Jak se jim daří najít dostatek energie a radosti? Jakou šanci mají, že jednou odemknou svůj vysněný dům? (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

draculca 

všechny recenze uživatele

Smutný osud jednoho člověka. Nemocné dítě a zpronevěra životních úspor je téměř smrtící kombinace. Souhlasím s uživatelem Marsik, že velmi dobře je problematika zpronevěry v realitce Century21 popsána na webu poškozených klientů (není to jen pan Zelenka ale i 50 dalších obyčejných rodin) http://kauza-century21.webnode.cz/. Další reportáž, která byla natočena ČT1 a figuruje v ní také pan Zelenka naleznete na profilu uživatele m.krudenc. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ČT1 - Hodně emotivní, řekl bych téměř zdrcující zpověď člověka, se kterým se život moc nemazlil. Oceňuji pana Zelenku, jak se snaží s touto nepřízní osudu vyrovnávat. Procentně se dnes zdržím, ale 5 hvězdiček uděluji. Mimochodem..kdo by měl zájem o bližší info ke zpronevěře peněz, o které pan Zelenka hovořil, klikněte zde: http://kauza-century21.webnode.cz/ ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama