Reklama

Reklama

Kuchyňská chemie

(seriál)
  • Velká Británie Kitchen Chemistry
Velká Británie, 2005, 25 min

Obsahy(1)

Jednotlivé díly:

Sůl
Heston Blumenthal zkoumá různé vlastnosti soli v lidské stravě. Podíváte se, proč sůl patří k základním přísadám, které naše těla každodenně potřebují k dobré funkci.

Maso
Seznámíte se s chemií červeného a bílého masa. Heston Blumenthal vyvrací mýtus o tom, že osmažením se v mase zachová chuť.

Ovoce a zelenina
Heston Blumenthal experimentuje s chutí, vůní i strukturou ovoce a zeleniny. Blíže se zaměřuje na jejich molekulární vazbu a na to, jak reagují na vaření.

Čokoláda
Heston Blumenthal využívá chemické vlastnosti čokolády ke zjištění, zda lze udělat ohybnou čokoládu. Uvidíte, proč kaviár a čokoláda mohou být nezvyklé a vynikající zároveň.

Zmrzlina
Šéfkuchař Heston Blumenthal vyráží do minulosti návštěvou cukrárny Fouberts Ice Cream Parlour, kde se dozví, jak se původně dělala zmrzlina.

Želé
Heston Blumenthal experimentuje s psychologií chutí, trápí smysly novými způsoby přípravy jídel a kombinací chutí. Zjistíte, kolik pokrmů jsou vlastně gely. (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama