Obsahy(1)
Jednotlivé díly:
Sůl
Heston Blumenthal zkoumá různé vlastnosti soli v lidské stravě. Podíváte se, proč sůl patří k základním přísadám, které naše těla každodenně potřebují k dobré funkci.
Maso
Seznámíte se s chemií červeného a bílého masa. Heston Blumenthal vyvrací mýtus o tom, že osmažením se v mase zachová chuť.
Ovoce a zelenina
Heston Blumenthal experimentuje s chutí, vůní i strukturou ovoce a zeleniny. Blíže se zaměřuje na jejich molekulární vazbu a na to, jak reagují na vaření.
Čokoláda
Heston Blumenthal využívá chemické vlastnosti čokolády ke zjištění, zda lze udělat ohybnou čokoládu. Uvidíte, proč kaviár a čokoláda mohou být nezvyklé a vynikající zároveň.
Zmrzlina
Šéfkuchař Heston Blumenthal vyráží do minulosti návštěvou cukrárny Fouberts Ice Cream Parlour, kde se dozví, jak se původně dělala zmrzlina.
Želé
Heston Blumenthal experimentuje s psychologií chutí, trápí smysly novými způsoby přípravy jídel a kombinací chutí. Zjistíte, kolik pokrmů jsou vlastně gely.
(oficiální text distributora)
Galerie (6)
Photo © Discovery Networks
Photo © Discovery Networks
Photo © Discovery Networks
Photo © Discovery Networks
Photo © Discovery Networks
Photo © Discovery Networks