Reklama

Reklama

Metamorfózy

(festivalový název) (studentský film)
  • Německo Metamorphosen (více)
Německo, 2013, 84 min

Režie:

Sebastian Mez

Obsahy(1)

Dne 29. září 1957 se na jižním Urale odehrála jaderná havárie, o které svět neměl dlouhá léta tušení. Přísné utajení ze strany sovětského režimu vedlo k tomu, že varováni nebyli ani místní obyvatelé. Tzv. kyštymská katastrofa je přitom po Černobylu a Fukušimě třetí nejvážnější jadernou havárií v dějinách. Oblast o rozloze 23 tisíc km2 je dodnes kontaminována silnou radioaktivitou a patří mezi nejzamořenější místa světa. Působivé černobílé obrazy opuštěné krajiny jsou doplněny silnými výpověďmi pamětníků i lidí, kteří ač ještě nebyli na světě, se dodnes musejí potýkat s následky události staré více než půl století. (Jeden svět)

(více)

Recenze (3)

Shimm 

všechny recenze uživatele

Absolutních pět. I přes to, že je snímek celou dobu statický a zdánlivě klidný, scény, kde se něco děje působí zvlášť silně a dokáží diváka udržet v pozoru. O této kauze se ví ještě teď až pozoruhodně málo, tudíž fakt, že v celém filmu neuvidíme jedinou tvář mluvit, posiluje pocit tajemna a nevyřčenosti. ()

Reklama

Kxxx 

všechny recenze uživatele

Dost povrchní a velmi odosobněný snímek. Škoda, že si studenti dali záležet pouze na vizuální stránce dokumentu. Nic nového snímek nepřináší, neřeší, pouze sleduje současný život v kontaminované oblasti, který se téměř ničím neodlišuje od ostatních oblastí v Urale a tudíž snímek nepřináší žádné nové informace. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama