Reklama

Reklama

Pátrání po dracích

  • USA Quest for Dragons

Obsahy(1)

Po krátkém úvodu se přidáváme k modernímu lovci draků Philu Manningovi. Pátrá po tom, jestli jsou mýty o dracích pouze představami, nebo jestli draci skutečně existovali. Svou představu draka by rád sestavil z fosilií dinosaurů. Nejprve míří do Paříže, kde hovoří o teorii George Cuviera a o Richardu Owenovi. Draci byli v roce 1842 vyloučeni z vědy a nazváni dinosaury. Neznamená to ale, že by neexistovali a pátrání pokračuje v berlínském muzeu nad fosilií archaeopteryxe - létajícího dinosaura. Cestou do amerického Utahu je připomenuta legenda o Jiřím a drakovi, která se rozšířila ve Velké Británii. Jiří byl přitom turecký rytíř, který žil ve 3. století. V Utahu, jednom z největších nalezišť zkamenělin, se náš „lovec" přidává k archeologům, kteří ze země dostávají kosti stegosaura. Ty míří na stadion Brigham Young University, jediné dostatečně veliké místo k uskladnění. Tam pokračuje i Phil a dozvídá se informace o torvosaurovi a sauropodech. Právě trup torvosaura dokonale zapadá do jeho představy draka. Podobně nachází také ideální drápy pro své vysněné zvíře. S dokumentem pak míříme do Číny, kde je drak také hojně používaným symbolem. Podle počtu drápů na vyobrazení se odlišovalo postavení jeho nositele. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Pablinho odpad!

všechny recenze uživatele

Jak to mohlo být zajímavý téma, tak jsem čekal, s jakými důkazy přijdou. Ale nic věděcky podložený nebylo. Vždy jen rozebírali téma dinosaurů (taky nic zajímavýho, co by člověk, který se o to aspoň trochu zajímá, nevěděl) a pak v nenávaznosti zmínili, že by tohle MOHL být společný rys s draky, KDYBY existovali. A forma dokumentu, kde počítačově přidali draky nebo dinosaury a potom se chovali, jako by tam byli... Co k tomu dodat. Ztráta času. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

když jsem viděl jeden mystifikační dokument o dracích, který byl naprosto koninou, odpadem a ztrátou času, řekl jsem si, hele, co kdyby klasický dokument o dracích byl lepší? Mohlo by to být zábavné! Bohužel, ne, je to stejně tak debilní, bez špetky nščeho zajímavého, koneckonců, kolega Pablinho to dokázal shrnout velmi přesně. Nehodlám na tomto profilu dlít po delší dobu, než je nutno, raší mi z toho totiž kopřivka. Odpad, odpad, odpad. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama