Reklama

Reklama

Pražské jaro 2014: 69. mezinárodní hudební festival, zahajovací koncert

(koncert)
  • Česko 69. mezinárodní hudební festival Pražské jaro 2014
všechny plakáty
TV spot
Hudební / Dokumentární
Česko, 2014, 90 min (Alternativní 45 min)

Obsahy(1)

Přímý přenos slavnostního zahajovacího koncertu z Obecního domu v Praze. Cyklus symfonických básní Má vlast Bedřicha Smetany hraje Česká filharmonie s šéfdirigentem Jiřím Bělohlávkem. V roce 2014 si připomínáme 100 let od narození legendárního českého dirigenta Rafaela Kubelíka (1914 – 1996), který stál v roce 1946 společně s Českou filharmonií u zrodu festivalu Pražské jaro. Když organizátoři přemýšleli, jak vzdát hold tomuto legendárnímu umělci, zcela logicky jim vyplynulo jediné a nejlepší možné řešení – svěřit v tomto roce zahájení festivalu České filharmonii v čele s jejím šéfdirigentem Jiřím Bělohlávkem.
Ten sice zahajoval Pražské jaro s orchestrem Konzervatoře v Praze před několika lety, ale spojení Jiří Bělohlávek – Česká filharmonie – Má vlast na Pražském jaru je tu znovu po mnoha letech. A zároveň v souvislosti s výročím narození Rafaela Kubelíka.
Otevření Pražského jara a tóny Smetanovy Mé vlasti budou letos spolu s námi vychutnávat i televizní diváci v Německu, Rakousku a v Jižní Koreji. (Česká televize)

(více)

Filmotéka

Uživatel Formát Jazyky Přidáno Pozn.
Sika DVD
13.05.2014

Reklama

Reklama