Reklama

Reklama

Bergwelten


Von den Alpen in die Welt – Skiabenteuer extrem (E243)

(epizoda)
? %
Rakousko, 2023, 47 min

Obsahy(1)

Dva extrémní lyžaři Matthias Mayr a Matthias Haunholder se v posledních letech vydali na velkolepá lyžařská dobrodružství. Ať už v Antarktidě, v opuštěných oblastech Sibiře nebo na Onekotanu, osamělém sopečném ostrově na Kurilských ostrovech mezi Ruskem a Japonskem. Na svých odvážných lyžařských výpravách se oba dobrodruzi setkávají s lidmi, kteří žijí v archaických světech a s moderní civilizací mají jen malý kontakt. Zažívají nečekaná setkání s divokými zvířaty a musí odvážně čelit přírodním živlům. Při tom oba dobrodruzi narazí i na své vlastní hranice – fyzické i psychické. Ledové rokle se strmostí až 60 stupňů, někdy přístupné pouze několikadenními exponovanými výstupy – právě to jsou „hřiště“ obou extrémních lyžařů.
Bergwelten doprovází oba dobrodruhy na poklidné lyžařské túře v Salcbursku, tentokrát bez obvyklé touhy po výzvě. Na této klidné, zpomalené túře se oba ohlížejí za svými divokými výpravami a přicházejí na kloub mimo jiné těmto otázkám: Co je vede k tomu, aby se pouštěli do takových dobrodružství? Jaké byly jejich nejemotivnější okamžiky? S jakými obavami se museli vypořádat? A do jaké míry je tyto projekty změnily jako lidi? (sator)

(více)

Recenze (1)

sator

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dva extrémní lyžaři Matthias Mayr a Matthias Haunholder se v posledních letech vrhli do velkolepých lyžařských dobrodružství. Ať už v Antarktidě, v opuštěných oblastech Sibiře nebo na Onekotanu, osamělém vulkanickém ostrově Kurilských ostrovů mezi Ruskem a Japonskem. Na svých odvážných lyžařských výletech se oba dobrodruzi setkávají s lidmi, kteří žijí v archaických světech a mají jen malý kontakt s moderní civilizací. Čeká vás nečekaná setkání s divokou zvěří a musíte čelit živlům. Oba dobrodruzi také dosáhnou svých vlastních limitů – fyzických i psychických. Zledovatělé strže až 60 stupňů strmé, někdy přístupné jen po exponovaných sjezdech, které trvají několik dní – to jsou přesně „hřiště“ dvou extrémních lyžařů. Bergwelten doprovází oba dobrodruhy na pohodovou lyžařskou túru v Salcbursku, bez obvyklé potřeby výzvy. Na tomto tichém, zpomaleném turné se oba ohlédnou za svými divokými plány a dostanou se mimo jiné na kloub následujícím otázkám: Co je motivuje vydat se na taková dobrodružství? Jaké byly vaše nejemotivnější momenty? S jakými strachy se museli potýkat? A do jaké míry vás tyto projekty jako člověka změnily? ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama