Reklama

Reklama

Bergwelten


Die acht Tausender des Mühlviertels (E254)

(epizoda)
? %
Rakousko, 2023, 47 min

Obsahy(1)

Mühlviertel se táhne od Lince a Dunaje na jihu až po vrcholky Šumavy na severu a je nejstarší geologickou částí Horního Rakouska. Často je odmítána jako kopcovitá země a její alpské možnosti jsou podceňovány. Přesto Mühlviertel vychoval talentované průkopníky a profesionály v horolezectví i alpském lyžování. Lyžování začalo v Linci, zejména na Pöstlingbergu, a v některých zimách zde stále vzkvétá. Legendární „Moawies“, který kdysi postavil Heinrich Kriechmayr, tvoří základ pro působivé úspěchy jeho syna Vincenta, který získal dvě zlaté medaile na mistrovství světa.
Vincentova sestra Jacoba Kriechmayr dává přednost střídání tratí mimo sjezdovky a pro Mühlviertel má speciální tip: úchvatnou freeridovou túru na Plöckensteinu, nejlépe při nádherném západu slunce. Kdo se z okraje Mühlviertelu vydá do srdce tohoto regionu, jako Peter Schröcksnadel, který se zde věnuje své velké vášni – muškaření, najde nepředstavitelné sportovní možnosti téměř alpských rozměrů: bouldering na vratkých skalách, lezecké cesty vysoké obtížnosti, zdánlivě nekonečné cesty pro rychle se rozvíjející horský sport, trail running a trasy pro horská kola, které vedou celým regionem. (sator)

(více)

Recenze (1)

sator

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mühlviertel se rozprostírá od Lince a Dunaje na jihu k vrcholkům Českého lesa na severu a je nejstarší geologickou částí Horního Rakouska. Často je odmítán jako kopcovitá země a alpské možnosti v ní jsou podceňovány. Mühlviertel vychoval talentované průkopníky a profesionály jak v lezení, tak v alpském lyžování. Lyžování začalo v Linci, zejména na Pöstlingbergu, a v některých zimách tam stále vzkvétá. Legendární „Moawies“, kdysi postavené Heinrichem Kriechmayrem, tvoří základ pro působivé úspěchy jeho syna Vincenta, který získal dvě zlaté medaile Světového poháru. Vincentova sestra Jacoba Kriechmayr nejraději jezdí mimo sjezdovky a pro Mühlviertel má speciální tip: dechberoucí freeride na Plöckensteinu, ideálně s nádherným západem slunce. Každý, kdo se vydá z okraje Mühlviertelu do srdce tohoto regionu, jako Peter Schröcksnadel, který se věnuje své velké vášni muškaření, najde nečekané sportovní příležitosti téměř alpských rozměrů: bouldering na vratkých kamenech, lezecké cesty s vysokou úrovní obtížnost, téměř nekonečné cesty pro rychlé dobrodružství rozvíjející horský sport, trail running a trasy pro horská kola, které procházejí celou zemí. ( ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama