Reklama

Reklama

Ramsey Lewis

(koncert)
  • Francie Ramsey Lewis
Hudební / Dokumentární
Francie, 2013, 38 min

Hrají:

Ramsey Lewis

Obsahy(1)

Funky souljazzové legendy- Zpívající klavírista, ročník 1935. Spolu s Rayem Charlesem patří k zakladatelům soul jazzu. Jeho album „Funky Serenity" získalo počátkem sedmdesátých let v autoritativním americkém časopisu Down Beat nejvyšší hodnocení: pět hvězdiček. Jeho singlu In the Crowd se prodalo přes milion kusů. V početné diskografii R. Lewise vynikají jeho triové nahrávky. Vystupuje i jako moderátor jazzových pořadů.
Na záznamu vídeňského koncertu v roce 2013 ve skupině R. Lewise hrají: Henry Johnson – kytara, Joshua Ramos – kontrabas, Charles Heath – bicí a Tim Gant – klávesové syntezátory. (Česká televize)

(více)

Recenze (1)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Vážená Česká televize, váš hudební „odborník“ by si měl ještě před tím, než splácá tiskovou zprávu pro média, zjistit (když už to neví sám od sebe), že světoznámý festival Jazz à Vienne se koná už od roku 1981 v cca třicetitisícovém francouzském městečku, které leží v departementu Isère, a že se tudíž nejedná o nějaký imaginární koncert v hlavním městě Rakouska. -------- V titulcích filmu uvedeno: český název Ramsey Lewis Quartet; režie Patrick Savey. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama