Reklama

Reklama

Homeless

(festivalový název)

Obsahy(1)

Film, natočený ve skutečném azylovém domě pro bezdomovce, vypráví příběh dospívajícího chlapce Goshe (Joshe), který uvízl v bezútěšném každodenním stereotypu života v noclehárně. Každý jeho den probíhá od úsvitu do soumraku na ulici a vrátit se zpět nemůže dříve než v sedm večer. Během dne Goshe hledá útočiště před zimou buď ve veřejné knihovně v centru, nebo v místní kavárně. V dnešním zdánlivě propojeném světě je osamocen ve své anonymitě. Týdny ubíhají a dlouhé dny i bezesné noci na něm začínají být znát. Díky adrese v azylovém domě si nemůže najít práci, což jen stupňuje jeho sklíčenost. Přichází však zlom a jeho situace se mění k lepšímu. Konečně si zvyká na nový domov, nové přátele a těší se na budoucnost, o které doufá, že bude trvat. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (3)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

He came here yesterday. He smells like shit. Homeless filmově banálně a tedy jaksi efektivně přibližuje divákovi ubíjející rutinu života bez přístřeší. S hlavním hrdinou skoro exkurzivně absolvujeme kolečko útulek, knihovna, ulice, obchoďák, přechodné bydlení, útulek, zažíváme prostřednictvím formy ochromující zátěž, která znemožňuje dosáhnout změny. Asi není od věci si podobný film pustit, než se začne rozumovat o zbytečné pomoci resp. obecně o osobní a společné odpovědností problémy, které jsou bytostně sociální, byť se manifestují na úrovni jednotlivců. Na druhou stranu film může sugerovat dojem, že když jste fešák, někdo si vás nakonec 'koupí', byť je to koneckonců možná i pravda. Obsazení hlavní role fešákem s hovězím výrazem modelu Kevina Clinea, o kterého se kdekdo zajímá a má tak daleko do obvyklé obludy s rozštěpem, svrabem a schizofrenií, o níž si nikdo neopře kolo, se nezdá s přihlédnutím ke zjevně edukativním cílům filmu promyšlenou volbou. ()

in4mator 

všechny recenze uživatele

Dojem z filmu: Lehká nuda přecházející v těžkou melancholii a končící depkou. Jsem na vážkách - něco mi tam chybí, ale zároveň mám pocit, že líp to natočit nešlo... ()

Reklama

Reklama