Reklama

Reklama

69. mezinárodní hudební festival Pražské jaro 2014

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Česko, 2014, 87 min

Obsahy(1)

Světově oceňovaný smyčcový soubor Pavel Haas Quartet se představil v pražské Dvořákově síni Rudolfina mimořádným hudebním zážitkem. Na koncertě zazněly skladby D. Šostakoviče: Smyčcový kvartet C dur, op. 49, A. Dvořáka: Smyčcový kvartet F dur, op. 96 „Americký" a L. van Beethovena: Smyčcový kvartet e moll, op. 59/2 „Razumovský". Pavel Haas Quartet, jeden z nejvýznamnějších českých komorních souborů současnosti, byl založen v roce 2002. Strmý vzestup na umělecké dráze soubor zahájil v roce 2004 získáním ceny „Vittorio E. Rimbotti" ve Florencii. V roce 2005 zvítězil v Mezinárodní interpretační soutěži Pražské jaro a měsíc poté získal 1. cenu a cenu za nejlepší provedení skladby sira Petera Maxwella Daviese na prestižní mezinárodní kvartetní soutěži „Premio Paolo Borciani" v italském městě Reggio Emilia, což mu otevřelo cestu na světová pódia.V sezoně 2013/14 hraje jako rezidenční soubor v Kolínské filharmonii, Birminghamské radnici a na festivalu Pražské jaro a představí se rovněž v curyšské Tonhalle, Auditoriu v pařížském Louvre, Herkulově sále v Mnichově a v londýnské Wigmore Hall. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

alonsanfan 

všechny recenze uživatele

ÚŽASNÉ, až na tu příšernou sračku na závěr (Pavel Haas - II. smyčcový kvartet s bicími nástroji ad lib. "Z opičích hor" op. 7) ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o smyčcová kvarteta, jsme světová velmoc. A Haasovo kvarteto patří momentálně mezi absolutní českou špičku. Koncert to byl jistě výborný, ale na místě činu v Rudolfinu jsem nebyl, a proto musím hodnotit způsob, jakým s vystoupením naložila Česká televize. Kdyby si režisér odpustil slabomyslné veršovánky Petra Skarlanta v adekvátním přednesu Gabriely Filippi, dal bych plný počet hvězdiček. -------- V titulcích pořadu uvedeno: název 69. mezinárodní hudební festival Pražské jaro 2014: Pavel Haas Quartet. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama