Reklama

Reklama

Bob a stromy

(festivalový název)
  • USA Bob and the Trees
Trailer

Obsahy(1)

Bob Tarasuk, rodák z Bridgeportu v Connecticutu, vystudoval programování a nauku o zachování přírodních zdrojů. S manželkou Susan je od devatenácti let, spolu vychovali tři děti a dva psy. Než se usadil v Massachusetts, žil a pracoval v Novém Mexiku a v pohoří Ozark. Dřevorubec a chovatel dobytka už více než tři desítky let, charismatický dříč a paličák se slabostí pro golf a gangsterský rap hraje sám sebe v dokumentárně laděném dramatu. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (5)

pekl 

všechny recenze uživatele

Tak nějak.... pohoda. Ve filmu se zdánlivě nic neděje, jen otec a syn spolu kácí stromy v drsné zimní přírodě a mezitím žijí své životy se všemi všedními starostmi. Koná se sice menší drama, ale nic, co by hochy úplně vykolejilo. Amerika, kde spolu místo střílení a rvaček lidé mluví. Můj horký favorit na nejlepší film MFF KV 2015. ()

Ondra16 

všechny recenze uživatele

Prostě Bob a jeho svět. Nečekejte žádný propracovaný dramatický oblouk, dostanete atmosferické a sněhem prolezlé nahlédnutí do života jedné lesácké rodiny z Massachusetts. Bez Boba Tarasuka, v jehož obličeji vidíte každý strom, který kdy pokácel, by ten film byl poloviční. ()

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Titulni Bob si na doporuceni koupi stromy v lese, ale protoze veri lidem, nezkontroluje si je. A vetsina z nich je napadena mravencem a Bob na ten kseft vybral vetsinu penez. Film pomerne usporne ukazuje tenkou hranici absolutniho prusvihu, na ktere vetsina lidi v tomto svete vicemene balancuje. Ale zaroven nenapadne do tehle situace stavi chlapa, ktery se neboji podivat situaci do tvare, zamakat a priznat si sve chyby. Bob musi delat moralni rozhodnuti v nelehke situaci a take je dela. Film Diega Ongara je krystalickym prikladem toho, cemu se rika "muzska spiritualita". A je natocen neokazalym, trochu dokumentarnim, ale zaroven velmi presnym stylem. Tim, za jakych podminek byl s neherci predstavujicimi sami sebe a svym obsahem pripomina v necem filmy Roberta Minerviniho. Opravneny vitez KVIFF. ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé se sám se sebou přít, jestli člověk kouká na dokument nebo film. Nerada se opakuji, ale i tady si dovolím pronést, že vzhledem k nepříliš rozvitému ději by filmu prospěla kratší stopáž, ale co divák nadělá, že... ()

Reklama

Reklama