Reklama

Reklama

Komunikace & lži

(festivalový název)
  • Jižní Korea Sotonggwa geojimal (více)
Jižní Korea, 2015, 103 min

Obsahy(1)

Už první dlouhý záběr expresivně zachycující konfrontaci mezi uklízečkou Sun a nadřízenou, která řeší její promiskuitní chování na soukromé akademii, odhaluje, že jde o neobyčejný a sebejistě uchopený režijní debut. Nechronologický děj postupně svádí dohromady Sun a profesora Kima. Oba však skrývají svou nešťastnou minulost za křehkou stěnu lží a minimální komunikaci. Mají vůbec někdy šanci tuto skutečnost překonat, nebo jsou navždy uvězněni v excesivních projevech, jimiž zakrývají své niterné smutky? Snímek je pronikavou studií psychologicky nestabilních jedinců, ale také portrétem konzervativní korejské společnosti, která je nedokáže přijmout. Černobílá kamera vnáší do scén odzbrojující bezprostřednost, přesto neodvádí pozornost od autentického herectví. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (2)

leopoldina 

všechny recenze uživatele

Pozor: snimek neni pro kazdeho!!Behem predstaveni v KV odesla ctvrtina publika. Troufam si rict, ze film je pro velmi narocneho divaka. Jde o opravdu silny pribeh a pokud vydrzite uvodnich 15 minut, nekdy prilis zdlouhave rozhovory a chvilemi perverzni sexualni sceny, budete mile prekvapeni a budete chtit vedet, proc jsou hlavni hrdinove tak divni. Zda budete s koncem spokojeni, necham na vas. Je treba se ovsem umet zorientovat v posloupnosti deje. ()

kiararaftl 

všechny recenze uživatele

Sebadestrukcia z neprekonatelnej straty v tej najsurovejsej podobe. Iste, boli scenky, ktore boli natahovane a zbytocne nicili silny zazitok z filmu, ale ked sa to po nudnej tretine rozbehne neviete od filmu odtrhnut zrak. Hlavna hrdinka sa dostala do tak silnej dekadencie a hoci pricinu som uhadla este pred jej odhalenim, jej snaha o prekonanie pocitu bolesti a viny tymi najtvrdsimi sposobmi je pochopitelna. Je to tazky film ale vyborny. V hlave vam bude zniet este dlho po jeho konci ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama