Reklama

Reklama

Krásy Řecka: Od hor k pobřeží

(seriál)
  • Německo Griechenland: Von den Gipfeln bis ans Meer (více)
Německo, 2016, 3 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Režie:

Johannes Backes

Kamera:

Jörg Adams

Epizody(5)

Obsahy(1)

Husté zelené lesy a hory pokryté sněhem, vysoké útesy nebo holé písčiny. Řecko je zemí přírodních krás, se kterými se může srovnávat jedině její historický význam. Zažilo první evropské civilizace, zakladatele filozofie i rozhodující bitvy. Pozoruhodné letecké záběry této jedinečné části Evropy zachycují malebné zátoky, dechberoucí pohoří, divoké říční delty idylické vesničky a kláštery. Krajina, kterou sledujeme, může dýchat a vyprávět svůj příběh. Všední příběhy místních obyvatel o tom, jak tady žijí a pracují, jsou protiváhou k pohledu z ptačí perspektivy. Toto je autentické Řecko. Rybáři, mniši, sochaři – obyčejní lidé žijící na neobyčejných místech nabízejí vlastní, jedinečný pohled na historické budovy, posvátná místa, starodávné tradice a kulinářské umění, které už dlouhá staletí ovlivňují celý zbytek Evropy. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (3)

Krásy Řecka: Od hor k pobřeží (2016) 

Zrovna včera jsem se vrátil z kurzu v Polsku, kde byla slečna z řeckých Thesaloniky. Až při dnešním sledování dokumentu jsem si uvědomil, že toto město znám pod názvem Soluň. Je mu věnována snad půlka dílu, ale nedozvěděl jsem se, jaký tam mají kulturní a noční život, protože v Řecku je turista snadno přepamátkován. ()

Thessalien (2016) (E02) 

Mix přírody a kultury. Příjemné teplo, ale chyběly mi zelené pohledy jako u nás. Na některých místech jako Delfy jsem byl. ()

Thessaloniki und Chalkidiki (2016) (E03) 

Moc milý výlet teplými dramatickými krajinami. Shlédl jsem na TV Prima Zoom. ()

Reklama

Reklama