Reklama

Reklama

Gerard Depardieu ochutnává Evropu

(seriál)
  • Francie Bon Appetit: Gerard Depardieu’s Europe (více)

Série(3) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Gérard Depardieu, jeden z nejslavnějších francouzských filmových herců, je po celý život provázen nadšenou láskou ke kulinářskému umění, která v jeho životě soupeří s neméně silnou vášní pro biograf. Připojte se k němu na jeho okružní cestě, na které v různých evropských regionech od Bavorska po Bretagne hledá lokální speciality, identitu a historii. Gérard Depardieu zve všechny diváky, aby ho následovali na jeho grandiózní kulinářské pouti po Evropě. Jeho mise je nelehká; chce najít nejčerstvější ústřice a nejlepší a nejzralejší sýr. Mezitím ochutnává lososy z přírodních vod, měkounké hovězí maso, domácí vína a jiné speciální krajové pochoutky. Jako společníka má s sebou kuchařského mistra Laurenta Audiota, s kterým se přátelí už dvacet let a za tu dobu s ním zažil mnoho nezapomenutelných gastronomických radostí. Proto není divu, že na začátku své společné cesty doufají, že se mohou těšit na nová neobvyklá dobrodružství. (TV Paprika)

(více)

Recenze uživatele curil k tomuto seriálu (8)

Pays basque (2015) (S01E03) 

Gérard Dépardieu zavede diváky v tomto pokračování do Baskicka. Průvodci se věnují farmáři na svazích Pyrenejí a ochutnají  ovčí sýry; následuje chovatel pstruhů, prasat, a další ochutnávky místních specialit. Nechybí lov kalmárů v moři a nakonec návštěva vinice v Ironleguy a ochutnávka vín. ()

Italie du nord (2015) (S01E04) 

Další pokračování přivede Gerarda Dépardieuho do Severní Itálie - Toskánska, Piemontu a regionu Emilia-Romagna.  Zavede diváky do výrobny olivového oleje, odhalí tajemství výroby parmské šunky nebo přípravy těstovin. Na závěr se vydá na lanýže v Mondieru v Piemontu. ()

Île-de-France (2016) (S02E01) 

Gerard Depardieu a Laurent Audiot se tentokrát zaměří na Paříž a okolí. V hlavním městě se seznámí se včelaři a jejich úly na střechách budov, pohled na herce ve včelařské kombinéza a kukle je boží; ochutnají mořské plody z pařížské tržnice; dvojice navštíví Méréville - hlavní světové město pěstování potočnice; Milly la Foret, proslulé místo pěstování bylinek, především máty; Chantilly s pěstírnou žampiónů dovážených do Paříže; Neuville-sur-Oise s lány kapusty; zámek Chateau de Couranses se zámeckými zahradami plnými zeleniny; nakonec v Paříži poslední výrobnu tradiční šunky. ()

Le Portugal (2016) (S02E02) 

Gerard cestuje po Portugalsku se svým přítelem Laurentem Audiotem. Navštíví Porto a slavnou tržnici z 18. století s trhem ryb a zeleniny, ochutnají pokrmy z tresky a vepřového, kdy Gerard prsty vybírá z pánve nejchutnější kousky, brrr; v Acuada de Cima se podívají na prasečí farmu, kde jim připraví selátka na rožni, což Gerard doprovodí "bonmotem"  - prasátko může být rádo, že bude takto snědeno; navštíví Tentúgský klášter a dají si pečené kaštany a těstové taštičky s ovocem; v Lisabonu absolvují procházku městem a ochutnají likér podle receptu starého 150 let; a nakonec se na pláži v Tróii dají do řeči s rybářem lovícím chobotnice, který jim prozradí recept na tuhé maso hlavonožců, nejlépe povařit v pivu. ()

La Catalogne (2016) (S02E03) 

Tentokrát Gerard Depadieu se svým přítelem Laurentem Audiotem navštíví španělské Katalánsko. I když vynechají centrální Barcelonu, divák se seznámí s jinými zajímavými místy a kulinářskými požitky. V La Calma navštívíme kohoutí farmu se vzácným plemenem, v deltě řeky Ebro zaujme pěstování rýže, dále přátelé ochutnají úhoře na katalánský způsob, šneky, krevety ježovky. Dále v Lleroně ochutnávají na zemědělské farmě skvělá rajčata, papriky a fazole. Pobaví pití červeného vína ze zvláštních nádob vzdáleně připomínající malý koštýř, kdy i Gerard Depardieu odhalí hruď, aby si nepocintal bílou košili. ()

La Bavière (Bayern) (2016) (S02E04) 

Gerard Depardieu a Laurent Audiot tentokrát v Bavorsku. V Aschau navštíví farmu na chov skotu - simentálského plemena; v Samerbergu se zajímají o tradiční způsob nakládání zelí a pálení hruškovice; v Bichlu pekárnu starou 360 let se 14 generací pekařů tradičních preclíků; v Tutzingu rozpráví o pivu a Gerard se svěřuje, že nemá žádnou klapku v pití ani v jídle;  na Tegernsee se zúčastní lovu síhů a jejich zpracování v udírně. ()

Fès (2016) (S02E05) 

Tentokrát Gerard se svým přítelem Laurentem Audiotem zamíří mimo Evropu - do Maroka a starobylého města Fez, bývalého královském města založeného v 9. století n.l. Nejprve obhlédnou okolí města s ovocnými sady (pomeranče) a také chovatele ovcí, kde si Depardieu mlsně prohlíží jehňátka s poznámkou, když já se najím, už se nehnu. Potom už se věnují procházce na tržišti a v uličkách Mediny, kde ochutnávají sušené hovězí maso, navštíví pekárnu, trh s kořením, chovatele holubů a ochutnají jemný kuskus. ()

Southern Italy (2019) (S03E05) 

Gerard se svým přítelem navštíví jižní Itálii, konkrétně Kampánii - Neapol, Ischii, Pompeje atd. Zaujme farma na výrobu mozzarelly, kde se kravičky řadí samy do fronty na masáže a v ohromném výběhu mají i bazény ke koupání; návštěva Neapole a uliček města s ukázkami výroby pizzy a speciálních neapolských špaget; na ostrově Ischia králičí farmy s ochutnávkou pečínky a přístavu Cetara s ukázkou rybolovu a nakládání sardelí do soli, příp. pražení. ()

Reklama

Reklama