Reklama

Reklama

Černá ovce

(festivalový název)
  • Srbsko Igla ispod praga
Trailer

Obsahy(1)

Farář Peter žije na malebném polostrově Luštica. Opuštěn manželkou se sám stará o senilní matku a revoltujícího pubertálního syna a přemýšlí, zda Bůh už svět také raději opustil, či se spíše stal lhostejným. Brzy se také dostává do konfliktu s pověrčivými vesničany, kteří se ho pokusí ve jménu bohatých investorů vyhnat. (Febiofest)

(více)

Recenze (3)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Lušticu som si okamžite dal do hľadáčika ako pravdepodobnú destináciu na dovolenku. Od čias Kňazových detí nebol žiaden balkánsky film podobne príťažlivo nasnímaný. A pravdivý, o koreňoch v nás, ktoré berieme samozrejme, kým sú...a keď nie sú, strácame pevnosť, strácame sa bez nich, strácame kus (zo) seba. Oveľa príťažlivejšie v čiernych a sarkastických scénach, než v tých prvoplánovo vtipných. ()

Baldrick 

všechny recenze uživatele

Celý film drží zejména díky charisma hlavního představitele. Což ovšem neznamená, že by Marinović neměl cit pro tragikomiku života, přirozeně vyznívající humor a střízlivý pozorovací talent (to ho také odlišuje od většiny jeho českých spolužáků). Myslím, že v tomto případu lze použít (v kontextu českého filmu jinak velmi odpudivé adjektivum) milý film. A samozřejmě slibný debut. ()

Reklama

Reklama