Reklama

Reklama

Závislosť sa ťa dotýka: Toluén, marihuana

(TV film)

Obsahy(1)

Dôležité je vedieť povedať nie. Nie drogám, nie zjavnému úniku pred krutou realitou, nie závislosti. Film bude svojim charakterom motiváciou a ponaučením nielen pre tých, ktorí už do sveta drog spadli, ale aj pre tých, ktorým to v budúcnosti hrozí. (STV)

Recenze (2)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Až na abstinující jedince, tedy učebnicové příběhy někoho, kdo s drogama nikdy neměl začít, se jedná o docela zdařilý projekt, který na věc pohlíží s velkým nadhledem. Za prvé, toulenu a východní Slovensko, za druhé, mariša a pervitin po celém Slovensku. První část není třeba moc rozebírat, osady plné skotačících, polonahých bratranců a sestřenic je jistě závažný sociální problém, který je doprovázen i touto drogou pro chudé, jak je zde nazývána. Druhá část je zaměřena výhradně na marihuanu s dovětky o vstupní bráně ústící až do fáze pervitin. Nicméně hlavní část je věnována nejrozšířenější ilegální droze, jak je zde marihuana nazývána. Sympatické je, že zúčastnění odborníci a lidé z terénu mají na celou věc velmi zajímavé názory, které v televizi asi moc často neslyšíš. "Já si nepamatuju, že bych někdy za službu měl výjezd kvůli někomu, kdo je pod vlivem marihuany, ale skoro každou službu mám výjezdy k alkoholikům, kde vidím na adresách dobité, týrané manželky a zdeptané děti v rodinách alkoholika...jestliže užívání alkoholu není trestné, tak trestat užívání marihuany je nelogický nesmysl, kdybych mohl, postavil bych mimo zákon alkohol a dekriminizoval marihuanu...netvrdím, že je úplně neškodná, ale užívání cigaret a alkoholu po dobu pěti let, zanechává již trvalé, nevratné následky...". doc. Mudr. Viliam Dobiáš, Phd - lékař záchranář ()

retroslovak 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre spracovaná dokument. Páčilo sa mi aj to, že to bolo dopĺňané zaujímavými myšlienkami, že tam hovorili známe osobnosti a hlavne, že to nebolo len o drogách, pretože o drogách sa toho natočilo a nahovorilo dosť. Dokument hovorí o závislosti ako takej, či už ide o vzťah, o závislosti na materiálnych veciach dokonca o závislosti na sláve. Oplatí sa si to pozrieť. ()

Reklama

Reklama