Reklama

Reklama

Priorita

(festivalový název)
  • Švédsko Prioritet ett (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Z více než dvou set denních i nočních výjezdů, které Daniel Bergman absolvoval s týmem švédských záchranářů, vznikla syrová studie fyzicky i psychicky extrémně vysilující profese. Protagonisty dokumentárního filmu Daniela Bergmana se stali zdravotní sestra a zdravotníci z Göteborgu. Sledujeme je během krátkých, ale intenzivních setkání s neznámými lidmi, nacházejícími se mnohdy na pokraji života a smrti. Režisér tyto každodenní boje o přežití nahlíží z bezprostřední blízkosti, ale zároveň s empatií a úctou vůči medikům i pacientům. Empatie se současně zdá být hlavní podmínkou pro vykonávání povolání, jež člověka vystavuje jedné traumatizující události za druhou. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (1)

Rybizek 

všechny recenze uživatele

45 minut v bezprostřední blízkosti švédských záchranářů na 43.LFŠ. Občas jsem se nestačila divit, co vše musí takový záchranář zvládnout, pomalu to samé co doktor. Co mě ale nejvíce udivilo, tak byla po-filmová debata s tvůrcem Danielem Bergmanem. Prakticky se kůli tomuto dokumentu vzdal režisérské kariéry a začal studovat na záchranáře. V každé zemi, kterou navštíví se prý snaží spojit s místní záchranářskou službou a strávit s ní minimálně 24 hodin. Vzdal se relativního luxusu, aby mohl zachraňovat životy, 69%. ()

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl s velkým ohlasem uveden ve švédské televizi i na göteborském filmovém festivalu. (Zdroj: Letní filmová škola)

Reklama

Reklama