Reklama

Reklama

Druhá světová válka: Tajemství oceánu

(TV film)
  • Česko Vraky druhé světové války (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Toto je svět, jaký jste ještě nikdy neviděli, svět běžně skrytý pod tunami vody, krajina na mořském dně. Pomocí nejnovějších vědeckých dat, nejmodernější počítačové animace a speciálně napsaného softwaru společně vypustíme vodu z oceánů, abychom odhalili pohoří, kaňony, planiny a sopky, které jsou zajímavější, než ty nám známé na souši. (National Geographic)

(více)

Recenze (2)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Americký dokument, ktorý sa nezaprel. Historická hodnota dokumentu takmer žiadna, ide všetko o udalosti verejne známe do detailov. Popisuje útok na Pearl Harbor a potopenie bojovej lode USS Arizony (nevyzdvihnutá, vojnový hrob 1102 námorníkov). Hneď ďalšia je torpédoborec USS Ward, ktorý až po 3 hodinách od nahlásenia dokázal vyhľadať a zničiť japonskú mini ponorku. A keďže tam zničili ešte ďalšie 4 mini ponorky nikto nevie, ktorá to bola. Ďalšou pýchou Američanov je viac ako 400 lodí potopených vo vodách u severnej Karolíny v období od januára do júna 1942. Ale úspechom bolo potopenie jedinej nemeckej ponorky U-701 dňa 7.7.1942, ale to už mala za sebou potopené 3 britské lode, 9 amerických, 1 nórsku a 1 loď Faerských ostrovov. Americkí dokumentaristi spravili skok a dostali sa do Atlantického oceánu do blízkosti Normandie. Tu objavili niekoľko z potopených 29 tankov M4 Sherman upravené, ako obojživelné vozidla. Osádku a tank chránila plachta vo výške 1 metra a keďže v priestore pláži Omaha v Deň D boli vlny aj väčšie ako 1,5 m zákonite došlo k zaliatiu tanku a nasledovala ich púť na dno oceánu. A tak ten prápor bez jediného výstrelu svoju vojnu prehral. A tak márne uvažujem, čo tým filmom chceli títo dokumentaristi povedať. Pochváliť sa nemali čím a hanby myslím, že postačovalo v Deň hanby (Japonský útok na Pearl Harbor). ()

Tomiss13 

všechny recenze uživatele

Laciná krávovina s trapným komentářem. Schválně si vezměte tužku a papír, a počítejte hlášky typu: 1.) "Kdybychom mohli vypustit vodu z oceánu...".2.) "Dnes díky moderním technologiím oceán vypustit můžeme, což odhalí skrytá tajemství..." Rozhodně jsou lepší dokumenty. Tento paksvil jenom papouškuje již známá fakta a vydává je za své objevy díky moderním technologiím, které umožňují (světe div se) vypouštění vod z oceánů a moří... :-D ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama