Reklama

Reklama

Dynastie Kennedyů


Odkaz (E06)

(epizoda)
Velká Británie / Kanada, 2018, 42 min

Obsahy(1)

Robert Kennedy doufal, že naplní rodinný sen o druhém synovi v Bílém domě... Bobby Kennedy vyhrál primárky v Kalifornii, klíčové pro zajištění nominace na prezidenta za demokratickou stranu. Čtyři a půl roku poté, co byl jeho bratr Jack zavražděn, měl Bobby namířeno do Bílého domu. Byl to vítězoslavný okamžik. Měl reálnou šanci stát se prezidentem stejně jako jeho bratr Jack. Lidé, kteří milovali Johna F. Kennedyho, měli rádi i Bobbyho, který po bratrově smrti ukázal svou přívětivější tvář. Už to nebyl ten nemilosrdný, cynický lovec gangsterů. Měl velkou moc, ale ztotožňoval se s obyčejnými lidmi způsobem, jaký byl u špiček americké společnosti nevídaný. Triumf s Bobbym sdílela i jeho manželka a největší podporovatelka Ethel. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Ruda.neck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná část dokumentu se věnuje smrti Roberta a zejména pak kariéře nejmladšího z bratrů Edwarda (Teda). Ten stanul v čele rodiny ve věku 36 let a samozřejmě se od něho mnohé očekávalo. V roce 1968 slavil desáté výročí svatby s Joan, měli tři děti. Ted se ale choval nezodpovědně, hodně pil a stýkal se s mnoha ženami. Jeho kariéru poznamenala událost se smrtí Mary Jo Kopechne, bývalé asistentky bratra Roberta, kterou vezl autem z večírku na ostrově Chappaquiddick, ale sjeli z mostu a Mary se utopila, zatímco Ted místo opustil a vrátil se až po devíti hodinách. Od soudu odešel s podmíněným trestem. Poté, co jeho synovi Edwardovi Jr. diagnostikovali rakovinu a amputovali nohu, se Ted upnul na otázky spojené se zdravotní péčí. Snahu o prezidentský post vzdal v roce 1979, nepřesvědčil, evidentně ho drtilo břemeno následovnictví. Jako senátor byl však úspěšný, "Lev senátu" vydržel ve funkci 47 let, než v roce 2009 zemřel na mozkový nádor. Dokument se ještě stručně věnuje dalším členům Kennedyho klanu, zejména Johnovi Jr., který však v roce 1999 havaroval s letadlem a zahynul. Největší naděje do budoucna jsou vkládány do Josepha Patricka Kennedyho III., vnuka Bobbyho, který je kongresmanem. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto dílu si uvědomíte jak je dobré mít více dětí. Jak říká vynikající psycholog Jeroným Klimeš, mějte více než jednoho potomka, protože 10% rodičů zažije smrt svého dítěte během jejich života, další se třeba dostanou do vězení, nebo se jinak nevyvedou. ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama