Reklama

Reklama

Příběh růžence: Nyní i v hodinu smrti naší

  • Polsko Teraz i w godzinę śmierci (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý americký voják byl právě vážně zraněn. Trpí, ale je klidný. Se zaťatou pěstí, špinavou od krve, zvedá růženec... Pro režiséry Mariusze Pilise a Dariusze Walusiaka se příběh této fotografie stal inspirací k několikaměsíční cestě po čtyřech kontinentech, aby si ověřili, zda - jak říkají katolíci - může odříkávání růžence změnit běh dějin. Je pravda, že křížová cesta růžence způsobila stažení sovětských vojsk z Rakouska a že modlitba růžence statisíců demonstrantů způsobila pád Fernanda Marcose na Filipínách? Řekne mystická vize nigerijského biskupa, že Boko Haram v jeho zemi bude poražena díky modlitbě růžence? Obnoví milion bílých růženců mír na Ukrajině? Toto je velký epický příběh o síle růžence, který se prolíná s osudy světa a lidí... (TV Noe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument ukazuje moc modlitby růžence. Nejpůsobivější pro mě byla část o islámských teroristech z Boko Haram , jejichž cílem je vytvořit z Nigérie násilím muslimský stát. Shlédl jsem na televizi Noe. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Poľský dokument mapujúci príbehy jednotlivcov (postrelený americký vojak), či celých národov (Filipíny, Rakúsko), ktoré veria, že ich v kritickom momente dejín, prostredníctvom modlitby ruženca, zachránila Panna Mária. Niektoré príbehy sú silné a verím im, pri iných ma napadli aj racionálne dôvody daného zázraku a jeden vyznieva vyslovene tendenčne (Ukrajina= dobro s ružencom v ruke vs. Rusko = zlo- akoby sa ruskí vojaci nemodlili k tej istej Panne Márii ako ukrajinskí). Ak vás to zaujíma, urobte si na vec vlastný názor. V každom prípade na tému ruženca, podľa mňa, vznikli aj lepšie dokumenty. Odvysielala TV Noe pod názvom Příběh růžence: Nyní i v hodinu smrti naší ()

Reklama

Galerie (40)

Reklama

Reklama