Reklama

Reklama

Stavitelé hradů

(seriál)
  • Velká Británie Castle Builders
Velká Británie, 2015, 3x50 min

Obsahy(1)

Hrady nesloužily jen jako domovy a pevnosti, ale rovněž patřily k mistrovským kouskům architektury a designu. Koncepce rozsahu stavby jsou udivující – a nejen koncepce, ale také pocit ztraceného světa hrdinství a rytířství. Ale hrady nejsou jen nádhernými památkami na minulost, která je mrtvá. Rovněž jsou klíčem k pochopení zásadního období růstu naší civilizace. Uvidíme, jak byly postaveny některé z velkých evropských hradů, a jak se měnily a vyvíjely během pár staletí nápady a techniky při jejich stavbě. Setkáme se se staviteli hradů – dělníky a zedníky, kteří dělali těžkou práci, s génii designu, kteří si kompletní hrady dokázali představit, i se stavebními inženýry, kteří je převedli v realitu. (Viasat)

(více)

Recenze (4)

celticek 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že něco takového uvidím od seznam tv. Nejlepší je asi první díl a zmínka o Eduardovi I. Longshanksovi a jeho železném kruhu. Zajímavý je původ titulu vévody z Walesu - u nás chybně překládán jako princ z Walesu. Otravné jsou hrané scény a milionkrát opakovaná ta samá věc dokola. Pobavilo a poučilo. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokument je vhodný nejen do hodin dějepisu. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o středověkých hradech. ()

Reklama

Reklama