Reklama

Reklama

Odhalená tajemství Bible

(seriál)
  • USA Bible Secrets Revealed

Obsahy(1)

1. Ztraceno v překladu: Bible je jedna z nejvlivnějších knih, jaké kdy byly napsány. Ale nebyla kvůli překladům a cenzuře její pravda dávno ohrožena?
2. Země zaslíbená: Je považována za nejsvatější místo na Zemi a tisíce let o ni bojují různé národy. Daroval oblast známou jako Země zaslíbená skutečně Bůh svým vyvoleným?
3. Zakázané Písmo svaté: Knihy, evangelia a dopisy v Bibli svaté jsou považovány za slovo boží. Jenže co když některé kapitoly v Bibli chybí? Byly některé příběhy a znaky zcenzurovány a vymazány? A pokud ano, kdo rozhoduje, co je součástí a co je zakázáno?
4. Skutečný Ježíš: Pro miliardy lidí je Ježíš Mesiášem a jeho učení inspirovalo jedno z nejmocnějších náboženství na světě. Téměř vše, co o Ježíšovi víme, pochází ze čtyř evangelií - ale jak přesné tyto posvátné texty jsou? (History Channel)

(více)

Recenze (2)

honajz 

všechny recenze uživatele

I když občas dostane slovo nějaký profesor z britské univerzity, celé je to podobné seriálu Vetřelci dávnověku - zrnko fakt, spousta domněnek kolem toho a možných výkladů, jaké jen fantazie dovolí, a nakonec jakési resumé s mnoha "asi", "možná", "pravděpodobně". Závažnější vědecké teorie a archeologické výzkumy ohledně Bible zde nezazní, zato dávno vyvráceným konspiračním teoriím je zde věnováno až moc prostoru. Člověk by řekl, že seriál vznikl na zakázku co nejvíc pošpinit křesťanství, než že by mu šlo o skutečná a vědecky ověřená fakta (protože ta se tvůrcům nehodila do krámu). ()

Reklama

Galerie (46)

Reklama

Reklama