Reklama

Reklama

Když se měnil svět

(seriál)
  • Francie Planète BAC : Quand le monde bascule (více)
Francie, 2009, 26x52 min

Obsahy(1)

Historie jako na dlani! Šestadvacetidílná série dokumentů představuje nejvýznamnější události, které se staly během šedesáti let uplynulého století. Pohled do minulosti začíná přistáním spojeneckých vojsk v Normandii roku 1944, pokračuje přes Hirošimu, korejskou válku, pád Berlínské zdi až k teroristickému útoku v New Yorku 11. září 2001. Připomene i významné osobnosti doby, jako byli Gándhí, Martin Luther King nebo J. F. Kennedy. Příběhy jsou postaveny jako dramatické policejní vyšetřování a doplněny archivními obrázky, mapami a přímými svědectvími. Vydejte se do dob, kdy se měnil svět! (Kino Svět)

(více)

Zajímavosti (2)

  • Ve 14. epizodě 1. série s názvem La conquête de l'espace zazní tvrzení, že kabina Apolla1 explodovala, což je nesmysl. V kabině, kde byl jako atmosféra použit čistý kyslík, došlo vlivem elektrické jiskry k požáru, nikoli k výbuchu. (pjotri)
  • Ve 14. epizodě 1. série s názvem La conquête de l'espace zazní tvrzení, že „Jurij Gagarin odstartoval, několikrát obletěl Zemi a po 70 minutách přistál,“ což je nesmysl. Gagarin obletěl Zemi jen jednou a jeho let trval 106 minut. Při rychlosti letu 27 000 km/h není prostě fyzicky možné obletět Zemi několikrát za 70, ani za 106 minut. (pjotri)

Reklama

Reklama