Reklama

Reklama

Prales

(festivalový název)
Trailer
Litva / Estonsko / Německo, 2017, 85 min

Obsahy(1)

Autorský dokumentární film režiséra a kameramana Mindaugase Survily se odehrává v hlubinách litevského pralesa. Magické záběry zvířat, přírody a lidí bez jakéhokoliv komentáře a podkreslené pouze zesílenými zvuky lesa vytvářejí poetickou báseň. Snímek ve stylu slow tv umožní divákům na chvíli vypnout a ponořit se plně do světa, kde se život ještě stále řídí denní dobou, počasím a ročními cykly. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Litvu jsem projel na kole a nevedel, ze zde je prales. Zrejme prirozeny z borovic na piscitych neurodnych pudach, ten listnaty vypada lepe. Zivocichove hodne zblizka. Dokument je dost pomaly, meditativni. ()

Ezis 

všechny recenze uživatele

Prostě les. Geniálně natočený les. Pro mě by všechny filmy mohly vypadat takhle :-D Film nezkresluje realitu a přitom si krásně hraje s obrazy a záběry - člověk někdy musí dlouho přemýšlet a dívat se a dívat, než mu dojde, že vidí třeba vodní hladinu, tetřeva nebo srnu. Litevská příroda je podobná té české, ale o něco čistší, severštější a divočejší - proto jsou ve filmu i vlci a losi. Pro mě byl nejpůsobivější záběr s vlčím vytím, které se rozléhá po lese, načež z podrostu vylezou vlčata a začnou také zkoušet výt. Je to roztomilé a zároveň dost strašidelné. Vůbec se nedivím, že se lidé dřív vlků báli. - Nevím, jak se režisérovi podařilo natočit "prostě les" a přitom zároveň film, který tak strašně připomíná litevskou kulturu. Jsou v něm jen zvuky lesa, a přesto mně pořád připadalo, že v pozadí slyším prastaré litevské písně - sutartines. Asi jsou inspirované přírodou... https://www.youtube.com/watch?v=iGPO1kcTTIc ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama