Reklama

Reklama

Prales

(festivalový název)
Trailer
Litva / Estonsko / Německo, 2017, 85 min

Obsahy(1)

Autorský dokumentární film režiséra a kameramana Mindaugase Survily se odehrává v hlubinách litevského pralesa. Magické záběry zvířat, přírody a lidí bez jakéhokoliv komentáře a podkreslené pouze zesílenými zvuky lesa vytvářejí poetickou báseň. Snímek ve stylu slow tv umožní divákům na chvíli vypnout a ponořit se plně do světa, kde se život ještě stále řídí denní dobou, počasím a ročními cykly. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Ezis 

všechny recenze uživatele

Prostě les. Geniálně natočený les. Pro mě by všechny filmy mohly vypadat takhle :-D Film nezkresluje realitu a přitom si krásně hraje s obrazy a záběry - člověk někdy musí dlouho přemýšlet a dívat se a dívat, než mu dojde, že vidí třeba vodní hladinu, tetřeva nebo srnu. Litevská příroda je podobná té české, ale o něco čistší, severštější a divočejší - proto jsou ve filmu i vlci a losi. Pro mě byl nejpůsobivější záběr s vlčím vytím, které se rozléhá po lese, načež z podrostu vylezou vlčata a začnou také zkoušet výt. Je to roztomilé a zároveň dost strašidelné. Vůbec se nedivím, že se lidé dřív vlků báli. - Nevím, jak se režisérovi podařilo natočit "prostě les" a přitom zároveň film, který tak strašně připomíná litevskou kulturu. Jsou v něm jen zvuky lesa, a přesto mně pořád připadalo, že v pozadí slyším prastaré litevské písně - sutartines. Asi jsou inspirované přírodou... https://www.youtube.com/watch?v=iGPO1kcTTIc ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Litvu jsem projel na kole a nevedel, ze zde je prales. Zrejme prirozeny z borovic na piscitych neurodnych pudach, ten listnaty vypada lepe. Zivocichove hodne zblizka. Dokument je dost pomaly, meditativni. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama