Reklama

Reklama

F1: Touha po vítězství - Série 1

(série)
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2019, 5 h 54 min (Minutáž: 27–41 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Recenze (20)

celticek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série sjeta za jediný den, ikdyž nejsem fanoušek motosportu, chytne to a nepustí. Dobré dávkování po 30 minutách. Přesně jak jsem si myslel - kde se točí prachy, tam je taky špína = nikdo si nic nedaruje na trati, ale evidentně také mimo trať. Netflix to udělal skvěle, získal jsem aspoň malý přehled o minipříbězích mezi jezdci, konstruktéry, týmy. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příložitostní sledovatel formulí nemá ani v nejmenším ponětí, co probíhá za oponou všech týmů a jak moc to ve výsledku souvisí s výsledky všech jezdců na okruzích. A přesně za tuhle oponu, do zákulisí sportu pro bohaté nás uvádí tenhle dobře zpracovaný seriál, který člověka v některých momentech napíná jak kšandy. Některé díly jsou zábavnější, některé jsou více kecací, ale každý má možnost si v tom něco najít. Za mě osobně povedená záležitost. 1. série - 85% ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle přesně F1 potřebuje. Seriál, který by dostal lidi zpátky k televizím a na okruhy. Seriál, který dokáže ukázat, že se z F1 nestaly nudné závody a je to stále neskutečná testosterovoná jízda. To se tu přesně daří přímo parádně. Už hodně dlouhou dobu tyto závody nesleduji, i když jsem je dříve přímo hltal. Už první série mě hodně navnadila, takže se na příští ročník snad začnu znovu dívat. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokumentov o Formule 1 je veľa, no len zopár z nich sa úrovňou tomuto športu aj vyrovná. A za tento TV seriál sa Netflix rozhodne hanbiť nemusí. Zjavne licencovaný, nakoľko použité zábery sú nielen oficiálne, z pretekov a oficiálnych kamier, ale aj hlbokého zákulisia, kam nemajú žiadne kamery vstup povolený - garáže, testovacie facility, no dokonca aj súkromné kóje. A to vrátane necenzúrovaného audia, či už z intercomov, alebo rozhovorov mimo pretek (okej, určite vidíme len to, čo 'prešlo' autorizáciu, no aj tak je toho pomerne dosť). Pred sledovaním som vôbec netušil, čomu sa seriál bude venovať, o to je prekvapenie príjemnejšie. Minimum pozornosti je totiž venované notoricky známym top jazdcom a tímom, či osvedčeným témam. Naopak, gró pozornosti je venovanej tímom mimo špičky štartového poľa, takže divák sa zoznámi aj s mediálne menej známymi tvárami. A to sa tvorcom podarilo skvele, nakoľko občas sa rozoberá ich rodinné zázemie, občas ich psychika, snaha, a nekonečné trápenia. Doslova sa s niektorými podarí stotožniť. Pomerne veľa priestoru, snáď aj najviac, dostávajú šéfovia tímov. A to dáva širší rozmer nielen seriálu, ale aj rozširuje vnímanie pretekov. Seriál postupuje chronologicky v sezóne 2018, s len malými deriváciami, keď prechádza z tímu na tím. Zo dva-tri diely za plných 5 hviezd ... a všetko v 4K. ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

F1 nesleduju od cca roku 2010, ale tenhle dokument mě vtáhl a nepustil. Slabinou je chybějící pohledy do zákulisí nejlepších, Ferrari a Mercedesu, ale i příběhy týmů "druhého sledu" jsou poutavé a dobře natočené. Často jsem byl jak na trní, jak to s týmem nebo jezdcem dopadne. Jednu hvězdu si schovávám na druhou sérií, kde už nejlepší týmy nebudou chybět, snad nezklame. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Tato epizoda přeskočila druhý a třetí závod, Velkou cenu Bahrajnu a Velkou cenu Číny, a pojednává o čtvrté a páté Grand Prix. (Kubaaa97)
  • Jules Bianchi (kmotr Charlese Leclerca) získal jediné 2 body pro tým Marussia F1 Team za celou dobu jejich působení v F1. Konkrétně to bylo ve Velké ceně Monaka 2014. (Matej.Krajci)
  • Ferrari a Mercedes odmítli účast v první sérii, do druhé se již oba týmy zapojily. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama