Reklama

Reklama

Jezinka

(festivalový název)
  • Česko Boogeywoman (festivalový název) (více)
Krátkometrážní / Thriller
USA, 2019, 17 min

Obsahy(1)

Dospívání může být horor. Doslova. Sam dostala první menstruaci na výletě s kamarády na bruslák. Některé kamarádky to oslavují, jiní kamarádi si ji dobírají, případně se jí bojí. Tohle město navíc prý obchází strašidlo, které se zjevuje v podobě ženy, jež se živí dušemi mužů. Všude je krev. (Brněnská 16)

Recenze (2)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle krátkometrážní film o dívce, která dostala první menstruaci, jsem vážně nepochopil. Byla zde zřejmá snaha o to natočit možná thriller, možná mysteriózní film, nebo možná jen nějaký výplod, který vlastně ani nebyl reálný. Ať byl cíl tvůrců jakýkoliv, u mě se setkal s absolutním nepochopením toho, co tím vlastně chtěli říci. Takže za mě absolutně zapomenutelný film, který byl skoro i ztrátou času. Nicméně za snahu aspoň tu jednu hvězdu dám. [27. Art Film Fest Košice] ()

Cigalone odpad!

všechny recenze uživatele

Aj keď treba uznať isté sympatie Amélie Hoeferle, bez návodu na použitie nemožno uprieť absolútnu nezrozumiteľnosť a nezmyselnosť príbehu. Vzhľadom na rozhovor poskytnutý režisérkou sa dá usúdiť, že dievča zistí, že Strašiačka je vlastne jej matka, avšak aj napriek tomu je film len podpriemerným pokusom vyprodukovať niečo a dať si čiarku do životného wishlistu. ()

Reklama

Reklama