Reklama

Reklama

Tajné nacistické základny

(seriál)
Kanada, (2019–2021), 9 h 48 min (Minutáž: 42 min)

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Pád Třetí říše zanechal tolik tajemství jako relikvií, ukrytých ve stavbách rozptýlených po celém světě. Během zveřejnění fakt o těchto základnách se může divák zamyslet nad skutečností, že 2. světová válka mohla skončit zcela jinak. (History Channel)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (4)

The Sum of All Fears (2021) (S02E01) 

Dokument na televizi Prima Zoom, kde je v archivu. ()

Nejmodernější nacistická fronta (2021) (S02E02) 

Dokument na televizi Prima Zoom popisuje tajnou nacistickou podzemní megastavbu s možností zaplavit území , dračí zuby , bunkry, aby se odřízlo Německo od území na východě. Zranitelný koridor do Berlína. Obrovské ztráty na životech v 1. světové válce zavinily hrozné podmínky v zákopech, což zažil i Hitler a Němci se poučili. Francouzi postavili Maginotovu linii a Němci zde "Festung". ()

Technologie budoucnosti (2021) (S02E04) 

Záhadná "mucholapka", která připomíná nacistický náboženský monument, kde zahynulo pět tisíc dělníků hladem a na popravy. díl se bude líbit speologům kvůli kilometrům nasvícených štol. ()

Palivo zla (2021) (S02E05) 

Málo známá fakta o zásobování německé armády palivem. Dozvíte se třeba, že stíhačka messerschmidt spotřebovala na jeden let 400 litrů paliva. Proto měla dolet jen 650 kilometrů. A letadel bylo 30 tisíc. Němci vyvinuli v hydrogeneračním závodě metodu jak přeměnit uhlí na tekuté palivo. Pokrývalo 15 procent německé spotřeby a po čtyřech letech 57 procent. Dokument jsem shlédl na televizi Prima Zoom. ()

Reklama

Reklama