Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný seriál Santos Dumont vypráví příběh muže, který byl na přelomu 19. a 20. století ztělesněním velkých změn a jeho jméno se stalo symbolem aviatické éry. Téměř po celém světě proslul jako první muž, který řídil letadlo - dvouplošník „14bis.” Tato minisérie, odehrávající se ve Francii a Brazílii na sklonku 19. a začátkem 20. století, sleduje letcovu životní cestu - od jeho dětství na rodinných kávových plantážích ve vnitrozemí brazilského Minas Gerais, až po sofistikované pařížské salóny a letecké kluby. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Jaro_slav k tomuto seriálu (7)

Santos Dumont (2019) 

Po tomhle seriálu nutně do svý sbírky potřebuju Cartier Santos. Mohl to bejt dobrej 2hodinovej film, takhle je to slabej 6hodinovej seriál působící lehce mýdlovitě. Velká škoda, byť pro milovníky letectví a hodinek taková nutnost. Dvaapůl rudý. ()

Le Petit Santos (2019) (E01) 

Pro milovníky letectví a/nebo hodinek taková povinnost, jakkoliv to filmařsky ani herecky neni kdovíjaká rozkoš. Z úvodní epizody je znát předpoklad tvůrců, že divák ví, kdo Dumont byl. ()

O Prêmio Deutsch (2019) (E02) 

Už ve druhym dílu se objeví létání (je znát malej rozpočet), romance (zbytečná a jalově natočená), sociální nepokoje a hlavně ty hodinky. Nicméně filmařsky a herecky pořád žádná sláva. ()

Por Ares Nunca Dantes Navegados (2019) (E03) 

Rostoucí počet leteckejch scén je sympatickej, ale na naznačenym románku s Aidou neni špatná ta jeho smyšlenost, ale to, jak jalově je to natočený. Co ovšem fakt filmaři nezvládli, je výprava, zejména auta první dekády 20. století. Škoda, že příběh někoho tak významnýho začíná vypadat zpackaně. ()

Mais Pesado que o Ar (2019) (E04) 

Vykašlat se na romanci a věnovat díl cestě k letounu těžšímu vzduchu byl rozumnej nápad. Zazní slavná jména – Lilienthal, Voisine, Blériot, objeví se první letoun s vlastním kolovým podvozkem a to dává naději, že zbývající dva díly nebudou sračka. ()

O Vôo da Libélula (2019) (E05) 

Zdaleka nejlepší díl série. Lítání a žádný blbosti. Dokonce se tam objevuje nápaditá kamera a slušný herectví. ()

Icaro (2019) (E06) 

Poslední epizoda, bezpilotní roky, je celkem věcný shrnutí tý míň šťastný části Santosova života, ale bohužel zábavný zhruba tak, jako číst si o něm na wikipedii. ()

Reklama

Reklama