Reklama

Reklama

A Line Across The Sky

(festivalový název) (TV film)
  • USA A Line Across The Sky
Krátkometrážní / Sportovní
USA, 2015, 35 min

Obsahy(1)

Traverz Fitz Roy je jedním z výrazných problémů moderního alpinismu: drsná linie přes sedm rozeklaných vrcholů se čtyřmi tisíci lezeckými metry. Kdo by si pomyslel, že to může nakonec být taková psina. Přpojte se k Tommy Caldwellovi a Alexu Honnoldovi na inspirující a chvílemi rozjařený výstup, který jim vynesl prestižní Piolet d'Or. (Sherpafest)

(více)

Recenze (2)

MrKlobouk 

všechny recenze uživatele

Takhle jsem se u dokumentu už hodně dlouho nebavil. Jedni z nejlepších lezců se zajímavým projektem, perfektní zpracování a s tak hustou smrští hlášek, hlavně ve chvíli kdy by do toho většina hodila vidle. Inspirativní oddechovka. ()

morfeus.fs 

všechny recenze uživatele

Filmově naprosto špičkově zpracované (Reel Rock standard), obsahově nabušené a je vidět, že oba lezci jsou prostě taková extratřída, že se nám o tom nemůže ani zdát. První alpinistický projekt Alexe Honnolda a hned něco tak zásadního a historického, že jde poznat, že to by jentak někdo(ehm, prostě nikdo) nedokázal. Horolezecky a čistě ze zájmu jde o opravdu top, co se dá dnes vidět. Co se ale, narozdíl od tohoto, nedalo až tak předem předpokládat, je už zmíněná filmová stránka. Zpracování je opravdu prvotřídní, způsob, kdy si to kluci točí sami strašně vtáhne do děje a působí nesmírně přirozeně. Střihově je to bezchybné, žádná sekce není příliš dlouhá, tempo filmu nikde nezpomalí a závěr je dostatečně uspokojující. Není to ani plné patosu, jak by s klidem mohlo být (rodinná linka je tu opravdu vkusně, přiměřeně a přesně tak nadávkovaná, aby sdělila co má a naprosto splnila účel) a ta dávka humoru, kterou Alex dokáže do filmu dostat i v těch nejhorších podmínkách, je pozoruhodná. Na Sherpafestu publikum opakovaně vybuchovalo smíchy. Silně doporučuji. Snad i nelezcům. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama