Reklama

Reklama

The Sleuth of the Ming Dynasty

(seriál)
  • Čína 成化十四年 (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Čína, 2020, 32 h 19 min (Minutáž: 34–50 min)

Epizody(48)

Obsahy(1)

Tang Fan je neobyčejně chytrý člověk, který ale místo toho, aby zaujímal vysoký úřednický post, tak je radši jen nevýznamným úředníkem, který řeší jen obyčejné lidské neshody a tahanice. Pokaždé si ale s chutí vychutná každé delikátní jídlo a na živobytí si přivydělává psaním červené knihovny. Tomuto klidnému životu ale odzvoní, když za ním v jeden den nezávisle na sobě přijde jak Sui Zhou, člen císařské gardy, tak Wang Zhi, eunuch a pravá ruka císaře, a oba se dožadují jeho přítomnosti na probíhajícím vyšetřování. Tímto krokem je odstartována série případů, které se dotýkají nejen vysokých hodnostářů, ale i samotného císařského dvora. (Lex.San)

(více)

Recenze (2)

Lex.San 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan na režisérské židli a pod jeho taktovkou adaptace BL novely? To už samo o sobě budí velký zájem. A za sebe musím říct, jen více takovýchto kousků. Ústřední trojice byla vynikající. Každý byl charakterově úplně jiný, a přesto člověk fandil všem třem. Vedlejší postavy nebyly do počtu, ale pomáhaly tvořit samotný příběh. Bromance vystrkovala růžky v každém díle a byla radost se na jednotlivé pasáže koukat. Vyšetřování případů mělo logiku a bojové scény jasně nesly Jackieho podpis. A finále? Za něj oba palce hore, protože SPOILER nevymasakrovat celý ansábl, ale ukončit příběh s noblesou sobě vlastní, to si zaslouží uznání – 5* (10/10) ()

safiyuki 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle novely "The fourteenth year of Chenghua" od Meng Xi Shi. Od novely se to trošinku liší. Dějový základ tam je, ale do filmu přidaly pár postav, které dle novely nemají být. Ale budiž. Sice to tím narušilo myšlenu BL, ale natočeno v Číně, tak se asi není čemu divit. Děj je velmi svižný, když tak přemýšlím, tak scény na sebe navazovaly a nedaly prostor na nudné dialogy a scény, které byly zbytečné. Postavy měly dobrou chemii a byla radost na ně koukat. Pro herce Wang Zhi, to byla herecká premiéra, a porval se s tím statečně. Ze všech třech byl největším překvapením a myslím si, že zahráno nejlépe. Nejvíce depresivní bylo sledovat jak si pár krát "zobnou" toho úžasnýho jídla a pak si jen tak odejdou a zbytek tam nechaj. Sakra, jak já bych se do toho pustila :D Taková škoda!!! Hudba skvělá, bojové scény taky super (i když občas to lehce stagnovalo, ale chyba se vloudí). ()

Reklama

Reklama