Reklama

Reklama

Megapole: Starověký svět odhalen

(seriál)
  • Česko Starověké megapole (více)
Francie, 2020, 3 h 28 min (Minutáž: 52 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Atény, Alexandrie, Tikal a Řím. Tato legendární města jsou jen některá ze světově proslulých archeologických míst a doposud stále neodhalila všechna svá tajemství. Tato neobvyklá města, postavená jako centra vědění, patřila k tlukoucím srdcím starověkého světa. Jak vznikla, jak se v nich žilo a jak se dokázala stát středisky učení a vynálezů? Tato podmanivá série opět oživuje tato největší starodávná města na vrcholu jejich slávy od 5. století př. K. po Římskou říši. Využívá k tomu ohromující počítačové triky u rekonstrukcí, současné záběry z těchto míst a příspěvky proslulých odborníků a vrhá tak nový pohled na tyto architektonické poklady a ztracené civilizace, jež byly základem moderního světa. (Viasat)

(více)

Recenze uživatele sportovec k tomuto seriálu (2)

Athény (2020) (E01) 

Invenční, přesně postihující smysl a obsah klasické krásy Atén a doslova cizelující tento poklad z minima dochovaného původního areálu nad hlavním městem Řecka. ()

Rome (2020) (E04) 

Soustředění na antické inovace budí i po 1500 - 2000 letech nebetyčný úžas. Netýká se to zdaleka "jen" Neronova paláce Domus Aurea nebo Kolosea, ale i celkové urbanistické koncepce, prvních nájemných domů lidských dějin a řady technických staveb. Versailles v této soutěži invence a plýtvání podléhají a pochybuji, že v historickém Spojeném království se najde srovnatelná architektura nebo celé areály. Zmínku zaslouží i scénář a jeho ztvárnění. Tedy znaky a úroveň pro francouzské dokumenty až příslovečně příznačné znaky. ()

Reklama

Reklama