Obsahy(1)
Snímek režisérky Suzanne Crocker zachycuje experiment, který autorka podstupuje s celou svou pětičlennou rodinou žijící na samém okraji Kanady. Dá se v subarktickém městečku přežít rok o lokálních potravinách? Domácí sýr. Cukr z březové šťávy. Sůl z popele, krve či převařené hlíny. Když odlehlé městečko načas zablokuje sesuv půdy, uvědomí si Suzanne křehkost dodavatelské ekonomiky, na niž jsou tu odkázáni. Spolu s manželem a třemi dětmi se proto rozhodne pro experiment: žít celý rok jen z toho, co si vypěstují, uloví nebo jinak opatří z místních zdrojů. Naštěstí mají se samopěstitelstvím určité zkušenosti i další členové místní komunity, a tak se hrdinové snímku mají o koho opřít. Co s nimi ale tak razantní změna udělá? Skončí vynalézavé, leč namáhavé znovuobjevování lokálního bohatství úspěchem, nebo si rodina ukousla nestravitelné sousto? (Jeden svět)
(více)Videa (1)
Galerie (6)
Photo © ARTE France