Reklama

Reklama

Cesta kolem světa s Ondřejem Sokolem a Lukášem Pavláskem

(seriál)
Česko, 2020, 4 h 6 min (Minutáž: 19–22 min)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Nejbláznivější cestopis všech dob! Ondřej Sokol a Lukáš Pavlásek na cestě kolem světa. Exotická dovolená? Ani omylem! Jeden průser za druhým! Nejšílenější natáčení ever!!! V první den natáčení ujela Lukáši Pavláskovi tramvaj. Tím pádem hrozilo, že nestihne letadlo. Možná by to tak bylo lepší. Možná by vůbec bylo lepší, aby Pavlásek a jeho kolega, průvodce Ondřej Sokol, zůstali doma a nikam nelezli. Natož aby se snažili natočit cestopisný seriál. Během velbloudích závodů v Dubaji dal Pavlásek jednomu z velbloudích šampionů, mimochodem pravděpodobně tomu nejdražšímu, ochutnat ze svého sáčku čokoládových bonbonů. Jasně, že ho přiotrávil! Celá produkce pak musela vzít nohy na ramena a zachránit si krk před rozzuřenými Araby. Bylo to poprvé, ale rozhodně ne naposled. Štáb prchal nejen ve Spojených arabských emirátech, ale také v Japonsku, v Austrálii, ve Spojených státech amerických, v Kolumbii – až po Maroko, Švýcarsko a Maledivy. Místo cestopisného seriálu vznikly nepublikovatelné záběry, které nikdy nikdo neměl vidět, nejbláznivější cestopis všech dob, popisovaný režisérem slovy: „Šílenství, úplný úlet.“ Tvůrci se dokonce tvrdě ohradili proti jeho uvedení. Ale to je tak všechno, co s tím zmůžou. Podívejte se na Cestu kolem světa s Ondřejem Sokolem a Lukášem Pavláskem dřív, než to někdo zakáže… A zjistěte sami, jestli to celé není jenom jedna velká vtipná mystifikace. (TV Prima Cool)

(více)

Recenze uživatele fabecc1222 k tomuto seriálu (13)

Cesta kolem světa s Ondřejem Sokolem a Lukášem Pavláskem (2020) 

Samotní hlavní protagonisté to často označují jako cestopis, jenže k tomu aby to byl cestopis by bylo nutné, aby jste se o destinacích něco dozvěděli, což zde rozhodně nehrozí. Jestli si na dovolených natáčíte vlastní videa s průběhem dovolené, tak si troufám tvrdit, že jejich kvalita je velmi podobná tomuto pořadu. Sem tam nějaký ten podařený vtip, vzájemné hašteření (v tomto případě mnohdy dost otravné) a občas nějaký ten záběr na krajinu v dané destinaci. Snaha o autenticitu jednotlivých scén je tu minimální, a u většiny situací jde na první dobrou poznat přítomnost scénáře. ()

Dubaj: Hořkosladký začátek (2020) (E01) 

Jako koncept dobrý, ale chtělo by to vyladit (což se asi nestane). Škoda, že si to nevzalo příklad třeba z Danglova Vo štvorici / S úsmevom..., kde tahle kombinace cestování a humoru výborně funguje. Taky by nebylo na škodu trochu nabobtnat na délce dílů, protože v rámci dvacetiminutového dílu se dá souhlasit hlavně s počáteční hláškou Sokola, že toho divák opravdu moc neuvidí. ()

Thajsko: Pokus o zmužnění Lukáše (2020) (E02) 

O něco horší a méně snesitelné, než první díl. Do popředí se dostávají rádobyvtipné skriptové scény, a samotné prostředí ustupuje do pozadí. ()

Tokio: Divní a divnější (2020) (E03) 

Opět jsme se toho moc nedozvěděli o dané destinaci, ale to už bude asi pravidlem seriálu. Každopádně byl tento díl alespoň zatím s přehledem nejvtipnější, tak snad bude pokračovat vzestupná tendence alespoň, co se humoru týče. ()

Kjóto: Trable pokračují (2020) (E04) 

Už to beru výhradně jako komedii. Snaha o dokument je opravdu velmi mizivá. A tady se ten humor příliš nevedl, takže nižší hodnocení než minule. ()

Darwin a kakadu park: Lukášův australský deník (2020) (E05) 

Zatím je to jak na houpačce, a dnešní díl byl zase o fous lepší, než ten minulý, tak příště čekám propad. Pomohlo tomu, že se protagonisté rozdělili, a kdyby tam nebyli to hašteření ve studiu, tak by to bylo ještě lepší. První díl, kde jsme se také skutečně někam podívali. ()

Bali: Motocyklové deníky (2020) (E06) 

Vesměs platí závěrečné prohhlášení od Pavláska, že jeho díl o Austrálii byl mnohem lepší. TO co však neplatí je to, že jsme se o Bali dozvěděli všechno, ba naopak, spíše skoro nic. ()

Zermatt: Na skok do švýcarské zimy (2020) (E07) 

Už klasicky opět o něco lepší díl. Konečně také o něco nám bližší prostředí. Švýcarsko zatím disponovalo určitě nejhezčí krajinou a záběry ze všech dosavadních zemí. Snaha o "running joke" s objednávaním večeře a pitím alkoholu úplně mimo. ()

Kuba: Dopředu do minulosti (2020) (E08) 

Tak jsme se destinačně o dost vzdálili naší domovině, ale kvalitu se tentokráte podařilo udržet. Snad poprvé reálně skutečně pobavili i nějaké ty vtipy, adresované na tamnější komunistické podmínky. ()

New York: Lukášův americký sen (2020) (E09) 

Z New Yorku uvidíte prd, s tim už tak nějak člověk počítá, ale je to škoda, když viditelně ty zajímavý místa navštívili, ale místo toho radši ukazujou rádoby vtipné pokusy o aranžmá blockbusteru či natáčení talk show. ()

Hollywood: Patnáct vteřin slávy (2020) (E10) 

Řekl bych, že takový klasický trip po Hollywoodu, který by si chtělo udělat spousta turistů. Žádné nové a šokující informace o LA nečekejte. ()

Las Vegas: Štěstí ve hře (2020) (E11) 

Ten fór s autem na parkovišti sice nebyl nijak originální, ale byl jeden z mála, u kterých se dalo zatím opravdu zasmát. Tenhle díl patřil k tomu nejlepšímu, co tento dokument zatím nabídl (což ale neznamená, že byl opravdu dobrý). ()

Maledivy: Velké divy na konec (2020) (E12) 

Škoda, že neudělali i díl o Arktidě, ale asi nebyli prachy na to, aby tam letěl celý štáb, tak z toho udělali takovou rádoby vtipnou taškařici... Ale zbytek dílu se na poměry pořadu povedl. Vtipy s manuální prací nebo znalosti AJ fungovali tak jak mají. ()

Reklama

Reklama