Reklama

Reklama

Střela z Východu

  • Velká Británie Missile from the East
Velká Británie, 2021, 90 min (Alternativní 2x45 min, Televizní verze: 54 min)

Režie:

Justin Stokes

Scénář:

Justin Stokes

Obsahy(1)

Poznejte příběh motocyklového závodníka Ernsta Degnera, který byl nucen na vrcholu studené války i s rodinou uprchnout z Východního Německa... Vybrat si cestu je nejen těžké, ale dokonce prakticky nemožné. Má zvítězit ve světovém šampionátu, nebo vyrazit směrem ke svobodě? Během mistrovství světa ve Švédsku v roce 1961 zázračně talentovaný východoněmecký motocyklový závodník Ernst Degner utekl za železnou oponu. V naději, že získá svobodu, riskoval všechno, ale především život. Podařilo se mu dostat na západ se svou rodinou i motorkou, kterou do té doby přísně střežila krutá tajná policie Stasi. Hned následující sezónu se Degner znovu vrátil na trať, tentokrát na stroji značky Suzuki. Zvítězil, stal se mistrem světa a okamžitě tak katapultoval známého japonského průmyslového giganta do popředí odvětví výroby a prodeje motocyklů. Vzrušující film Střela z východu se odehrává v neobvyklém prostředí na hranici dvou naprosto odlišných světů – pestrobarevného svobodného západu a šedivého východního Německa v období studené války, kde byl útlak obyčejných lidí na každodenním pořádku. Sledujte napínavý dokument o odvážném a životu nebezpečném útěku celé rodiny na svobodu, který působí, jako by se spojil neuvěřitelný příběh Mostu špiónů s adrenalinovou jízdou Senny. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Příběh východoněmeckého motocyklového závodníka Ernsta Degnera, který na vrcholu studené války a na prahu dosažení své životní ambice vyhrát mistrovství světa uprchl s rodinou z východního Německa v srdceryvném útěku.. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem pevní díl. Historický dokument na televizi Prima Zoom. Těžké dětství sirotka v rozbombardovaném Německu na konci války. Otec syna vychovával bitím. Motorismus nesnáším. ()

Reklama

Galerie (34)

Reklama

Reklama