Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Netflix je opět na koni

Netflix je opět na koni

20.07.2023 Autor dO_od

Ačkoliv se ještě v první polovině loňského roku zdálo, že to s Netflixem začíná jít z kopce a Disney+ se mu dostává na kobylku, streamovacímu gigantovi s ikonickým rudým N v logu se podařilo stabilizovat poklesy předplatitelů a letos už dvakrát zaznamenat jejich opětovný nárůst. Za druhé čtvrtletí tak společnost dokonce přidala 5,9 milionů platících zákazníků, což je údajně dáno především novou strategií zamezující sdílení hesel, ale i novým levnějším typem předplatného s reklamou.

 

V současnosti má tak Netflix 238,3 milionů předplatitelů po celém světě, ceny akcií průběžně stoupají a celkový zisk se zastavil na 8,2 miliardách dolarů. Zde sice experti předpovídali o něco vyšší částku 8,6 miliard, přesto se řediteli společnosti Tedu Sarandosovi momentální strategie vyplácí, a společnost tak rovnou ujistila akcionáře, že množství předplatitelů bude ve zbytku roku nadále stoupat. Asi nejzajímavější je ovšem srovnání hodnoty volného cash flow, tedy dostupných finančních prostředků za druhé čtvrtletí 2022 vs. letos. V současnosti totiž firma disponuje 1,3 miliardami dolarů, zatímco loni to bylo jen 13 milionů.

 

Netflix tak oznámil, že zákaz sdílení hesel rozšíří i do zbytku světa, v budoucnu navíc nejsou vyloučeny další změny typů předplatných (v delším časovém horizontu nevyhnutelně dojde i ke zdražování cen), což by se však mělo zároveň promítnout do výše celkové částky, jakou společnost investuje do nového obsahu. Úspěch Netflixu bohužel přichází v momentě, kdy filmový průmysl kompletně ochromily stávky herců a scenáristů, jež si stěžují ne nefér pracovní podmínky, neadekvátní finanční ohodnocení, nedostatek záruk okolo umělé inteligence i všeobecnou neochotu filmových studií a streamovacích společností jednat.

Reklama

Související novinky

Blíží se konec stávky scenáristů?

Blíží se konec stávky scenáristů?

21.09.2023

Tak přece jen nějaké dobré zprávy. Vypadá to totiž, že by se konečně mohlo schylovat ke konci alespoň jedné ze dvou současných hollywoodských stávek. Aliance producentů AMPTP se včera totiž sešla s… (více)

Kolik vydělávají šéfové Netflixu?

Kolik vydělávají šéfové Netflixu?

23.04.2023

Největší streamovací služba měla loni složitý rok, když zaznamenala ztrátu předplatitelů po více než dekádě, výrazné propady hodnoty akcií nebo tlak na větší profitabilitu. Firma také propustila… (více)

Netflix opouští dlouholetý šéf

Netflix opouští dlouholetý šéf

20.01.2023

Jeden ze zakladatelů a dlouholetých šéfů Netflixu Reed Hastings oficiálně opustí pozici ředitele společnosti. Oznámení přišlo během čtvrtletní konference s investory, kde mimo jiné streamovací gigant… (více)

Netflix s reklamou se blíží

Netflix s reklamou se blíží

25.06.2022

Šéf streamovací společnosti Netflix Ted Sarandos čerstvě na festivalu Cannes Lions promluvil o tom, jak například služba shromažďuje uživatelská data, na jejichž základě pak mimo jiné také schvaluje… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

29.04.2024

Na letošní ročník, který probíhal od 18. do 23. dubna, přijeli skladatelé Jesper Kyd (hra Assassin’s Creed), John Debney (Iron Man 2, Největší showman), oscarový skladatel Mychael Danna (Pí a jeho… (více)

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Reklama

Reklama