foto

Beeban Kidron

  • nar. 1961
    Velká Británie

Biografie

Beeban Kidronová (1961) je britská režisérka. Od studia kamery přešla k filmové režii. Začínala dokumentaristikou, v hraném filmu debutovala celovečerním snímkem Vrrm (Vroom,1988). Její filmografie čítá téměř dvacítku děl, z nichž např. jmenujme filmy Svatba, nebo pohřeb (Used People, 1992), Zrozeni z moře (Swept from the Sea, 1997) či Bridget Jonesová – S rozumem v koncích (Bridget Jones: The Edge of Reason, 2004). Režisérka spolupracuje s předními britskými TV.

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2029 Hippie Hippie Shake
2004 Bridget Jonesová - S rozumem v koncích
2002 Murder (TV film)
2000 Cinderella (TV film)
1998 Texarkana (TV film)
1997 Zrozeni z moře
1995 Tři muži v negližé
1993 Great Moments in Aviation (TV film)
1992 Svatba, nebo pohřeb
1991 Antonia and Jane
1989 'Itch (TV film)
1988 Vroom

TV seriály

1989 4 Play (TV seriál)
Oranges Are Not the Only Fruit (TV seriál)

Dokumentární

2013 Skutečnější než realita
1993 Hookers Hustlers Pimps and Their Johns

Producentská filmografie

Filmy

2017 Viktorie a Abdul

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2013 Skutečnější než realita