foto

Kristina Grozeva

  • nar. 26.1.1976 (44 let)
    Sofie, Bulharsko

Biografie

Kristina Grozevová (1976, Sofie) absolvovala nejprve žurnalistiku na Státní univerzitě v Sofii a poté roku 2005 filmovou a televizní režii na NAFTA. Realizovali spolu dva televizní seriály a několik krátkých snímků, z nichž titul Skok (2012) byl ve své kategorii nominován na Cenu Evropské filmové akademie. Jejich celovečerní prvotina Lekce, silné morální drama ze současnosti, inspirované novinovým článkem a natočené se střídmostí upomínající na styl bratří Dardennů, je úvodní částí zamýšlené trilogie s obdobnou tematikou.

50. MFF Karlovy Vary

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Filmy

2019 Otec
2018 8'19"
2016 Glory
2014 Lekce
2012 Skok
2010 Avariyno katzane
2005 Poslednata pastirka
2004 Toshka i Toshko

Producentská filmografie

Filmy

2019 Otec
2016 Glory
2014 Lekce
2012 Skok

Herecká filmografie

Filmy

2016 Na červenou