Reklama

Reklama

Konstantin Krjukov

Konstantin Krjukov

nar. 07.02.1985 (39 let)
Moskva, Rusko, Sovětský svaz

Biografie

Ačkoliv tomu jeho příjmení nenapovídá, Konstantin Vitaljevič Krjukov je jedním z mnoha členů rozvětvené rodiny, která již ve třetí generaci hraje významnou úlohu ve světě ruského filmu. Je vnukem slavného herce a režiséra Sergeje Bondarčuka a jeho druhé ženy Iriny Skobcevy. Jeho matkou byla herečka Aljona Bondarčuk. Oba sourozenci jeho matky, Natalja a Fjodor, jsou herci a režiséři. Jeho bratranec, Ivan Burljajev, je hudebním skladatelem scénické a filmové hudby. Mezi všemi blízkými, úzce spjatými se světem filmu, je Konstatinův otec, který je doktorem filosofie a gemologem a živí se jako podnikatel, bílou vránou. Dětství prožil ve Švýcarsku, na náléhání svého děda ukončil s vyznamenáním uměleckou školu v Zurichu, odešel studovat na školu při německém velvyslanectví v Moskvě, kde desátou a jedenáctou třídu absolvoval externě. V roce 2001, ve svých šestnácti letech, se stal jedním z nejmladších absolventů amerického institutu gemologie a stal se diplomovaným gemologem. Stal se tak specialistou na drahokamy, což je odbornost, která by dokázala zvýšit přitažlivost i méně atraktivního jedince, než jakým Konstatnin je. Ve stejném roce nastoupil na právnickou fakultu, kterou absolvoval v roce 2006.

Od svých osmnácti let hraje filmech, a to jak v těch určených do kin, tak v televizních. Debutoval v roce 2005 v roli Giacondy ve filmu 9. ROTA, který režíroval jeho strýc, Fjodor Bondarčuk. Se svou první filmovou postavou měl společný jeden z koníčků, i Konstatnin sám rád maluje. Kromě toho se zabývá šperkařstvím, ke kterému má díky své znalosti vzácných kamenů blízko, fotografováním, rád plave a čte. Třeba i jeho další koníčky se jednou objeví u některé z jeho filmových postav. V oblasti svých zájmů Konstantin rozhodně není žádný troškař. V 17 letech vytvořil první šperk podle vlastního návrhu – prsten s briliantem pro matku. Od té doby každý rok vytvářel šperky podle svých návrhů pro své blízké. Postupně tak vytvořil vlastní kolekci snubních prstenů. V roce 2009 společně s britskou společností The Saplings vytvořil kolekci autorských šperků pod názvem Volba.

Jeho další filmová role měla s tou první několik věcí společných. Titul měl rovněž v názvu číslo devět a setkal se s některými z kolegů z 9. roty; v seriálu 9 MESJACEV se kromě svého strýce a Artura Smojlaninova setkal i s Marjou Mironovou, známou u nás hlavně z Denní a Noční hlídky, nebo s Alexandrem Adabašjanem, kterého jsme viděli, krom jiného, ve filmu DVANÁCT (2007).

Jeho filmový debut nebyl jediným filmem, kde hrál společně s rodinným příslušníkem. Se svým strýcem Fjodorem se ve filmu setkal ještě několikrát a to ve filmu ŽARA (2006) a NULEVOJ KILOMETR (2007) podle stejnojmenného románu Pavla Sanajva. Osud mu však dopřál pouze jednou, aby hrál ve filmu společně se svou matkou; film ODNOKLASSNIKI (Spolužáci 2010) měl premiéru až po hereččině smrti. Kilometr nula nebyl jediným filmem podle knižní předlohy, v němž měl Konstantin přiležitost si zahrát. V roce 2011 hrál ve filmu GENERATION P podle předlohy Viktora Pelevina.

Po boku mnoha známých kolegů si zahrál v pokračování komedie Mamy, a to ve filmu S NOVYM GODOM, MAMY! (2012). Kromě známých ruských jmen, jako Olga Sutulova, Jekatěrina Vilkova, či Jekatěrina Klimova, se ve filmu objevil i 'Černý tulipán' Alain Delon. Divácky atraktivní je i sportovní film ŠAMPIONI (2014) o třech známých sportovcích. Na úspěch tohoto filmu navazuje film 'ŠAMPIONI: RYCHLEJŠÍ, VĚTŠÍ, SILNĚJŠÍ (2015), v němž hraje Konstantinův bratranec, Sergej Bondarčuk mladší.

Konstantin je nositelem několika ocenění, jedním z nich je Evropská medaile Franze Kafky za přínos v oblasti umění, kterou byl oceněn v Praze. Dalšími nositeli tohoto vyznamenání jsou např. Miloš Forman nebo Steven Spielberg. Ocenění získal za sérii obrazů pod názvem 'Myslformy'.

Konstantin je ženatý, se svou ženou Alinou Alexejevou se seznámil vlastně náhodou, setkali se na pohovoru, kam Alina přišla jako uchazečka o práci. Chtěla získat post PR manažera. Místo toho dala nový směr Konstantinovu životu; 26. 5. 2013, čtyři roky poté, co se seznámili, uzavřeli manželství.

U Konstatnina se jedná o druhé manželství. Poprvé se oženil v roce 2007 s dcerou milionáře Evženií Varšavskou, z tohoto manželství má dceru Julii. S bývalou manželkou má přátelské vztahy a i po rozvodu se aktivně podílí na výchově dcery.

Eva "Jezinka.Jezinka" Nováková

Reklama

Reklama