foto

Samira Makhmalbaf

  • nar. 15.2.1980 (39 let)
    Teherán, Írán
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Samira Makhmalbafová (1980, Teherán) hrála v sedmi letech ve filmu Cyklista (1988), který režíroval její otec Mohsen Makhmalbaf. O deset let později pracovala jako asistentka režie při natáčení jeho filmu Ticho (1998). Po dvou krátkých videofilmech natočila svůj celovečerní debut Jablko (1997). Její další snímky Tabule (2000) a V pět odpoledne (2003) získaly na festivalu v Cannes Cenu poroty. Přispěla také do povídkového filmu 11'09'01 (2002).

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2008 Dvounohý kůň
2003 V pět odpoledne
2002 11'09''01
2000 Tabule
1998 Jablko

Scenáristická filmografie

Filmy

2003 V pět odpoledne
2002 11'09''01
2000 Tabule
1998 Jablko

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace