foto

Alison Peebles

  • nar. 1953
    Skotsko, Velká Británie

Biografie

Alison Peeblesová žije a pracuje ve Skotsku. Vystudovala malířství na College of Art v Edinburghu a poté se věnovala herectví. Režijní dráhu zahájila na divadelních scénách v Edinburghu a v Glasgowě a od roku 1997 se věnuje i filmu. Začínala krátkými snímky a její celovečerní hraný snímek Afterlife (2003) získal Cenu diváků na loňském edinburgském filmovém festivalu. V současné době chystá dva televizní seriály a romantickou komedii Sailing Lessons.

MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Filmy

2014 Seven Lucky Gods
2008 Floating Is Easy
2005 Taggart: Důvod zabíjet (TV film)
2003 Skagerrak
1998 Acid House
1997 Bumping the Odds (TV film)
1992 Advocates II (TV film)
1991 Advocates I (TV film)
1989 Albert and the Lion (TV film)

TV seriály

2018 Molly and Mack (TV seriál)
2016 Shetland (TV seriál)
Episode 6 (S03E06)
2013 Shetland (TV seriál)
Red Bones: Part 2 (S01E02)
Red Bones: Part 1 (S01E01)
2010 Lip Service (TV seriál)
Episode 5 (S01E05)
1999 Psychos (TV seriál)
1996 Inspektor Taggart (TV seriál)
Ďáblův advokát (S12E02)
1995 Konečný tah (TV seriál)
1992 Strathblair (TV seriál)
1988 Inspektor Taggart (TV seriál)
Smrt zdarma (S04E01)

Režijní filmografie

Filmy

2003 Život potom
2001 Tangerine

TV seriály

2001 Stacey Stone (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky