foto

Rike Jokela

  • nar. 1964

Biografie

Finský scenárista a režisér. Jeho tvorba spočívá převážně v TV realizacích, natáčel filmy, show, pořady či seriály – např. Ochránci (Suojelijat, 2008). Debutoval celovečením filmem Tatu a Patu (Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu!, 2016). V Helsinkách se věnuje pedagogické činnosti na univerzitě i divadelní akademii.

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2016 Tatu a Patu
2010 Jäät (TV film)
2000 Don't Push the River (TV film)

TV seriály

2018 Karppi (TV seriál)
Alku (S01E12)
Ruhjeita (S01E11)
Yksin (S01E10)
další epizody (12)
2016 Kynsin hampain (TV seriál)
Vaalien tulos selviää (E10)
Kovat keinot käyttöön (E09)
Konsensuksen nimissä (E08)
další epizody (10)
2014 Brändärit (TV seriál)
Miljoonat (E10)
Ässä (E09)
Etäpäivä (E08)
další epizody (10)
2011 Virta (TV seriál)
Velka 2/2 (E10)
Velka 1/2 (E09)
Oma huone 3/3 (E05)
další epizody (7)
2010 Kallio (TV seriál)
Syntymäpäivä (E12)
Hyväntekeväisyys (E11)
Jälki (E10)
další epizody (12)
2008 Suojelijat (TV seriál)
Teresa - suojelusenkelin yö (E08)
Luumu - säätäjä ja pelimies (E07)
Teuvo - tieto lisää tuskaa (E03)
2006 Majakka (TV seriál)
Paastopäivän painajainen (E06)
Käärme paratiisissa (E05)
Surrealissimo (E04)
další epizody (6)
2005 Firma (TV seriál)
Epäonnistujan DNA (E11)
Drunken sailor (E10)
Kanan maailmankaikkeus (E09)
další epizody (11)
2003 Remontti (TV seriál)
2001 Itse valtiaat (TV seriál)
1999 Pulkkinen (TV seriál)
1998 Nahkiaiset (TV seriál)

Dokumentární

2003 Näin tehdään Itse valtiaat (TV film)

TV pořady

2015 Tripla (TV pořad)
2014 Mentalisti Noora Karma (TV pořad)
2005 Jopet-show (TV pořad)
2004 Saunavuoro (TV pořad)
2002 Hupiklubi (TV pořad)

Kameramanská filmografie

Filmy

2013 Taskuparkki
2012 Totálně našrot
2000 Don't Push the River (TV film)

TV seriály

2008 Tukka Auki (TV seriál)
Seikkailumielellä (E03)
Vauvakuumetta (E02)
Uuden alku (E01)
2005 Firma (TV seriál)
Epäonnistujan DNA (E11)
Drunken sailor (E10)
Kanan maailmankaikkeus (E09)
další epizody (11)
2003 Kumman kaa (TV seriál)
Ranuan kummit (TV seriál)
Remontti (TV seriál)
1999 Pulkkinen (TV seriál)

Dokumentární

2003 Näin tehdään Itse valtiaat (TV film)

TV pořady

2005 Jopet-show (TV pořad)
2004 Saunavuoro (TV pořad)
2002 Hupiklubi (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2018 Karppi (TV seriál)
Alku (S01E12)
Ruhjeita (S01E11)
Yksin (S01E10)
další epizody (12)
2014 Brändärit (TV seriál)
Mummo (E03)
Tarkastus (E01)
2011 Virta (TV seriál)
Kiinatar 2/2 (E12)
Kiinatar 1/2 (E11)
Velka 2/2 (E10)
další epizody (10)
2005 Pääroolissa (TV seriál)
2003 Remontti (TV seriál)
1998 Nahkiaiset (TV seriál)

Dokumentární

2003 Näin tehdään Itse valtiaat (TV film)

TV pořady

2005 Jopet-show (TV pořad)
2002 Hupiklubi (TV pořad)

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2018 Karppi (TV seriál)
Alku (S01E12)
Ruhjeita (S01E11)
Yksin (S01E10)
další epizody (12)

Producentská filmografie

Střihačská filmografie

TV seriály

2014 Brändärit (TV seriál)
Miljoonat (E10)
Ässä (E09)
Etäpäivä (E08)
další epizody (5)

Herecká filmografie

TV seriály

2010 Kallio (TV seriál)
Hyväntekeväisyys (E11)
1999 Pulkkinen (TV seriál)

Host

TV pořady

2019 Kultainen Venla 2018 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace