foto

Kirsten Johnson

Biografie

Kirsten Johnson (1965, Seattle, Washington, USA) študovala výtvarné umenie a literatúru na Brownovej Univerzite a odbor kamery na parížskej filmovej škole La Fémis. Od skončenia štúdia na La Fémis sa ako kameramanka podieľala na viacerých uznávaných a oceňovaných dokumentárnych filmoch, akými sú napríklad Fahrenheit 9/11 (2004), Prísaha (The Oath, 2010), Neviditeľná vojna (The Invisible War, 2012) či Oscarom ocenenej snímke Citizenfour: Občan Snowden (Citizenfour 2014).

IFF Bratislava

Herecká filmografie

Filmy

1997 Blind Spot

Dokumentární

2016 Za kamerou

Režijní filmografie

Dokumentární

2020 Smrt Dicka Johnsona
2016 Za kamerou
2015 The Above
2004 Deadline
1999 Innocent Until Proven Guilty (TV film)
1995 Bintou in Paris

Producentská filmografie

Dokumentární

2016 Za kamerou
2015 The Above

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2020 Smrt Dicka Johnsona
1995 Bintou in Paris