Reklama

Reklama

J.D. Cannon

J.D. Cannon

nar. 24.04.1922
Salmon, Idaho, USA

zem. 20.05.2005 (83 let)
Hudson, New York, USA

Biografie

John Donovan „J.D.“ Cannon byl americký herec. Jako absolvent American Academy of Dramatic Arts, je pravděpodobně nejznámější pro svou roli šéfa Clifforda v televizním seriálu McLOUD s Dennisem Weaverem. Tento seriál běžel v letech 1970-1977. Jeho prvním televizním vystoupením byla účast v krátkodobém americkém westernovém programu ALIAS SMITH AND JONES, kde hrál znovuseobjevující postavu právníka Harryho Briscoea, pracujícího pro detektivní kancelář Banneman Detective Agency.

Účinkoval v mnoha hlavních rolích seriálů rozličných žánrů po celou dobu své kariéry. Jeho posledním televizním počinem byl seriál LAW& ORDER z r.1991. Dále hrál ve filmu COOL HAND LUKE (1967) a taktéž ztvárnil roli svědka, který očistí jméno Dr.Kimbla (hrál jej David Janssen) v epizodě The Judgment, finální řady TV seriálu FUGITIVE.Cannon také hrál generála Hamptona ve filmu CALL TO GLORY (1984).

Jeho žena Alice hrála v divadle na Broadwayi v několika představeních jako Company, anebo Johnny Johnson. Též napsala hru Great Day In The Morning, která běžela v období od 28.března 1962 do 7.dubna 1962.

Pozůstalými se stali jeho žena Alice z Hudsonu v New Yorku, bratři Joseph Cannon z Portlandu v Oregonu a Frank Cannon z Beltonu v Texasu. Zajímavosti: - sloužil v armádě za 2.světové války - po celou dobu své herecké kariéry nosil tupé, vyjma epizody v seriálu Remington Steele - hrál zejména role nevrlých a panovačných charakterů v éře 70.let

Lukáš "gatuso" Častulík

Herec

Reklama

Reklama