Reklama

Reklama

Yung-Sek Hong

Yung-Sek Hong

nar. 06.03.1952 (72 let)
Jižní Korea

Biografie

Korejský herec a bojový umelěc Yung-Sek Hong je znám také jako Gang Yong-Seok. Díky přednostem v bojovém umění taekwondo si ho všímá akční režisér Siu Pang Chang a dohodí mu malou roli thuga v martial art flicku The Invasion (1972), kde hlavní roli ztvárnil Charlie Chin a Ingrid Hu.

Po delší pauze se Honga ujímá zkušený korejský kung-fu režisér Kim Jung-Yong a obsazuje ho moudře do hlavní role v Dragon from Shaolin (1978) po bok ženské bojovnice Carrie Lee. Tento tah byl správný a nabízí mu další hlavní roli v řežbičce Lover's Fist (1980), kde mu zdatně sekunduje roztomilá (v té době žádaná) korejka Kim Jeong-Nan. Následuje hanbatá triáda Red Rattlesnake (1981) se zvučnýmy jmény jako Kuan Tai Chen, Tien Peng a Lily Li a hned na to Hongův nejpovedenější celulojd My Name Is 'Twin Legs' (1982), kde se blýskl společně s taekwondo mástry Casanovou Wongem a Charlesem Hanem.

S Carrie Lee se znovu setkává v nízkorozpočtovém Woman's Martial Arts (1982) a jeho poslední zářez je v pokračování The New Lover's Fist (1982). Jeho persona byla zachycena ještě v akčňáku Majestic Thunderbolt (1984), což je počin režiséra Godfreye Ho, který zde použil stopáže herců ze snímku Red Rattlesnake (1981). Yung-Sek Hong na svém hereckém kontě zanechal pouhých 8 filmů.

Epistemolog

Herec

Reklama

Reklama