Reklama

Reklama

Keith Maitland

Keith Maitland


New Jersey, USA

Biografie (1)

Keith Maitland (New Jersey, USA) absolvoval v roce 1998 obor tvůrčího psaní na University of Texas v Austinu, tréninkový program Sdružení amerických režisérů a producentskou akademii PBS. Jeho debut The Eyes of Me (2009), zaměřující se na jeden rok v životě čtyř nevidomých teenagerů, byl nominován na cenu Emmy a obdržel Mediální cenu Barbary Jordanové. Maitland se kromě dokumentární tvorby věnuje reklamě či televizním projektům, jmenujme seriál Zákon a pořádek,… (více)

Zajímavosti (3)

Věž (2016)

  • Režisér oslovil velké množství účastníků střelby a většina z nich poskytla informace, odmítli jen tři lidé, z nichž jeden později přišel zpět a uznal, že se jedná o správnou věc. Keith Maitland sháněl svědky tak, že oslovil své přátele, kteří ho odkázali na své prarodiče, ti ho odkázali dál a takto posbíral dostatečné množství materiálu pro svůj film. (Phyridis)

Věž (2016)

  • Keith Maitland v Austinu vyrůstal. Rozhodnutí o natočení toho snímku přišlo poté, co si v novinách přečetl příběh Claire a Rity. (Phyridis)

Věž (2016)

  • V Austinu byl útok dlouho tabu, někteří účastníci měli možnost o události promluvit až před kamerou s režisérem Keithem Maitlandem.. Těhotná dívka Claire před kamerou dobrovolně strávila 10 hodin.  Přeživší se osobně nikdy nebavili, až film konečně svedl jejich osudy dohromady. (Zdroj: řekl režisér osobně na FF Karlovy Vary 2016) (Phyridis)

Reklama

Režisér

Producent

Kameraman

Dokumentární
2016

Věž

2009

Eyes of Me, The

Střihač

Dokumentární
2009

Eyes of Me, The

Krátkometrážní
2022

Favorite Daughter

Reklama

Reklama