Reklama

Reklama

Natalie Imbruglia

Natalie Imbruglia

nar. 04.02.1975 (49 let)
Sydney, New South Wales, Austrálie

Biografie

Natalie Jane Imbruglia, zpěvačka, modelka a herečka, se narodila 4. 2. 1975 v Sydney (Nový jižní Wales, Austrálie). Matka Maxene Anderson byla Australanka, otec Elliot Imbruglia Ital, pocházející ze Sicílie. Dětství Natalie prožila spolu se svými třemi sestrami (jedna starší, dvě mladší) v Berkleyvale, malém městečku na pobřeží. Již od dvou let tančila - navštěvovala speciální akademii, kde se tanci věnovala šest dní v týdnu. První dětské role si odbyla v několika televizních reklamách.

Svoji hereckou kariéru započala v sedmnácti letech v australském televizním seriálu NEIGHBOURS, kde účinkovala až do roku 1994. Pak hraní na čas zanechala a nastoupila dráhu zpěvačky. Avšak i jako zpěvačka měla k filmu stále blízko, o čemž svědčí např. její podíl na soundtracku filmu Dogma, Stigmata (píseň Identify) či Winx Club (píseň All the Magic).

Debut na filmovém plátně zaznamenává v roce 2003, rolí tajné agentky po boku Rowana Atkinsona a Johna Malkoviche, v akční komedii JOHNNY ENGLISH, parodii na filmy o Jamesi Bondovi. Hlavní roli si poprvé zahrála ve filmu CLOSED FOR WINTER, který byl veřejnosti představen začátkem roku 2009.

Natalie, která je mimochodem vegetariánka, se na přelomu let 2002 a 2003 vdala za Daniela Johnse (frontmana australské rockové skupiny Silverchair). Jejich manželství je formálně sice stále platné, nicméně od ledna 2008 žijí v odloučení.

Kromě své profese se věnuje charitě a v letech 2002-2007 propagovala produkty kosmetické firmy L'Oréal, vůbec jako první z hudební branže.

vita "vitac." c.

Herečka

Host

Scenáristka

Hudební videoklipy
2005

Natalie Imbruglia: Shiver

Skladatelka

Režisérka

Hudební videoklipy
2021

Natalie Imbruglia: On My Way

Reklama

Reklama