foto

Snježana Tribuson

  • nar. 8.2.1957 (63 let)
    Bjelovar, Chorvatsko

Biografie

V roce 1981 dokončila studia televizní a filmové režie na Akademii dramatických umění v Záhřebu, kde od roku 2004 učí. Natočila několik televizních filmů a seriálů. Podílela se například na popularním seriáliu Odmori se, zaslužio si (Odpočiň si, zasloužíš si to), pro který natočila 20 epizod. Pro televizi pracuje také jako scenáristka.

Na poli celovečerního hraného filmu debutovala v roce 1996 snímkem Prepoznavanje (Rozpoznávání), který získal tři Zlaté arény na festivalu v Pule. Ještě úspěšnější byl její druhý film Tri muškarca Melite Žganjer (Tři muži Melite Žganjer), který získal sedm Zlatých arén. Také její třetí film Ne dao bog većeg zla (Nedal Bůh většího zla) v Pule bodoval a ve zvyšující se konkurenci získal dvě Zlaté arény.

V roce 2016 natočila film Vše nejlepší (Sve najbolje), kde zužitkovala své zkušenosti, které získala jako scenáristka televizních filmů a seriálů a natočila jej podle vlastního scénáře. Rovněž tento snímek získal několik Zlatých arén v Pule (za nejlepší kostýmy, výpravu, vizuální efekty a další), několik zajímavých cen přivezl také ze za-hraničních festivalů.

Jiří "dzira" Fiala

Herecká filmografie

Filmy

2014 Sekáč
1999 Transatlantik
1997 Novogodišnja pljačka (TV film)
Puska za uspavljivanje
1996 Prepoznavanje (TV film)
1994 Svaki put kad se rastajemo (TV film)
1993 Dok nitko ne gleda
1983 Treci kljuc
1981 Ritam zlocina

TV seriály

2006 Odmori se, zasluzio si (TV seriál)
1982 Smogovci (TV seriál)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky