foto

Jozef Grussmann

  • nar. 8.7.1928
    Piešťany, Československo
  • zem. 8.9.1991 (63 let)
    Bratislava, Československo

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Kameramanská filmografie

Filmy

1984 Neodchádzaj nocou letnou
1978 Na shledanou, Zuzanko! (TV film)
Vítej, Zuzanko! (TV film)
1974 O Jankovi a Marienke
1970 Brat (TV film)
Fašiangy (TV film)
1969 Smrť Pavla Duchaja (TV film)
1968 Dukát z rozprávky

Dokumentární

1990 Veštenie zo šelestu listov
1989 Návraty Júliusa Pántika
Spoločné puto
1988 Dejiny nižšieho školstva na Slovensku
Elektrické akumulačné kachle
Historické mestá a súčasnosť
Nábytok a byt (TV seriál)
Robotizácia a automatizácia pri odstraňovaní rizikových pracovísk
Starnúť sa dá aj pomaly...
Tanec na scéne
1987 Jazyková komunikácia
Napriek tomu
Od jadrového štiepenia k nukleárnej syntéze
Recept na peknú postavu
Rodáci
Supravodivosť
Vzácne kamene
Z trosiek vyrástlo Slovensko
Štefan Fábry
Štefan Major
1986 Bezpečnosť práce vo vnútrozávodnej doprave
Chráň si ruky!
Chráňme minerálne a termálne pramene
Náš súčasník Daniel Okáli
Promiskuita
Trenčín je môj kraj
Význam práce archeológov a historikov
Vždy v prvej línii
Štúdium procesu hlbokého ťahania plechov
1985 Bez teba
Dlhá cesta
Mechanika pohybu železničných vozidiel
Pohlavné choroby
Veľká vlastenecká vojna
1984 BIB
Národný umelec Vladimír Mináč
Prečerpávacia vodná elektráreň Čierny Váh
1983 Krajania
Lúčnica - radostná mladosť (TV film)
Nepriateľ hluk
Práca oddielov lekárskej pomoci v ohnisku zdravotníckych strát (TV seriál)
Ľudové tradície a dnešok
1982 Šimon Jurovský
1981 Andrej Očenáš
Cyprián Majerník
Ešte pred abecedou
Fárajúca inžinierka
Keď nastane jeseň života
O troch ženách
Rudolf Fabry
Samko Dudík (TV film)
Spoľahlivým strojom, spoľahlivý servis
1980 Doktor - zachráňte ho!
Ladislav Chudík - recitátor
Problém veku
1979 Bezpečne pri manipulácii s materiálom
Chladné rána
Manipulačné jednotky v zahraničnej preprave
Oheň na palete
Ošetrovanie chorého dieťaťa v domácnosti
Privítanie detí do života
Revolučné symboly
1978 Hra, záľuby, umenie
1977 Jar nášho veku
Kostým pre Táliu
Maliarka Oravy
Mária Medvecká (TV film)
Profesor Pavol Tonkovič (TV film)
1976 Kresané do dreva
Popradské kontrasty
Premena našej dediny
Spomienka na maliara
1975 Bienále ilustrácií
Mama
Sezóna 73-74
Svet rozprávok
Šťastia, zdravia vinšujeme
1973 Galéria v Kovačici
Martin Jonáš (TV film)
1972 Povolania v primárnom sektore
Povolania v sekundárnom sektore
Povolania v terciárnom sektore
Ropa tečie cez hranice
Zvonolejárky
Ľudová kultúra na Slovensku (TV seriál)
1971 Slovenské starožitnosti
Zver našich lesov I.
Zver našich lesov II.
1970 Bratislavský dóm sv. Martina
NHKG
Poznanie bolesti
Tália rokmi zrejúca
Venuše pravekých lovcov
1969 Generáli
Hra o svätej Dorote
1968 Bratislavské korunovácie
Bulharské smuteční písně (TV film)
Kovohuty Istebné
Limes Romanus na Slovensku
Metamorfózy vlákna
Odchádza človek
Odosobnení
Poľovníctvo v Československu
Človek s fotoaparátom
1967 Bienále ilustrácií Bratislava
Návrat do dejín
Slovakia
1966 Bukovohorská kultúra
Dolina dvoch tvárí
Epilógy
Hudba na hradoch a zámkoch v 17. a 18. storočí
Keby nám ľudia rozumeli...
Kompozícia obrazu a štýl filmu
Stratená
Zrkadlenie vôd Oravy
Čakanie na slnko
1965 Issik-kuľ
Každých 7 minút...
Koloman Sokol
Mozog
Ohnivé rieky
Stretnutie
Zemiakársky kabinet
1964 Bazovský
Bulharské leto
Dvojfázový zber obilia
Priamy zber obilia žacou mláťačkou
Slohový nábytok na Slovensku
Trojfázový zber obilia
Zo starého nové
Úprava zrna po zbere obilia
1963 Chránené územia
Objektívne s objektívom
Paratetys
Slnovrat
Táto noc
Voda a práce
Zlatý poklad z Panagjurišťa
1962 Medzevskí kováči
Sto rokov Matice slovenskej
Tokajík
Učiteľom o pracovnom vyučovaní
1961 1. máj 1961
Ajhľa, človek
Hady
Kto je vinný?
S otvoreným srdcom
Vegetatívne rozmnožovanie rastlín očkovaním
Vegetatívne rozmnožovanie rastlín štepením
Vrúble na štepenie ovocných stromov
Zaslúžilí umelci
Základná úprava povrchu kovov
Úprava povrchu kovov syntetickými povlakmi
ČSSR - Škótsko
Živiny a pôda
1960 Koniec ticha (TV film)
Pätnásť úrodných rokov
Radostná mladosť
XXX. medzinárodný maratón mieru
1958 Východoslovenská nížina
1957 Priatelia najvernejší

TV pořady

1975 Cez Nemšovú (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky